Kaip dažnai Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacijos organizuojamose varžybose būna, taip ir šį kartą buvo naujienų. Vyrų modelių kategorijos dalyviai turėjo rungtis dviejuose raunduose – ilgų šortų ir trumpų šortukų (maudymosi kelnaičių) rungtyse. Antrame raunde vaikinai galėjo savo pasirodymą pagyvinti įvairiais atributais – tokiais kaip kamuolys, beisbolo lazda ir panašiai.

Federacijos vadovas Saulius Misevičius antro raundo įvedimą komentuoja atsižvelgdamas į tarptautinių organizacijų rengiamas varžybas. WFF-NABBA pasaulio ir Europos čempionatuose tokios kategorijos sportininkai dalyvauja ir rungiasi dviejuose raunduose – ilgų ir trumpų šortų. Antras raundas įvestas dėl to, kad vaikinai šortais iki kelių užmaskuoja savo silpną vietą – mažai treniruotas kojas, o pasirodyme su trumpais šortais šis jų trūkumas išryškėja.

Tam, kad išliktų teisingos sportininkų proporcijos, sportininkai būtų priversti treniruoti ir kojas, tarptautinė WFF-NABBA organizacija įvedė antrą – trumpų šortų raundą. Ta patirtimi remiasi ir Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacija, pirmą kartą savo organizuojamose varžybose surengusi vyrų modelio kategorijoje du sportininkų išėjimus į sceną su skirtingais drabužiais. Šį kartą kategorijos nugalėtoju tapo kaunietis Edvinas Tuinyla.

Labai atkakli kova taškas į tašką vyko Mis bikinio kategorijoje. Kategorijos nugalėtoja tapo kupiškėnė Gitana Timochina (sp. Kl. „Reljefas“, treneris M. Puišė), antrąją vietą iškovojo šiaulietė Emerita Bagdonaitė (sp. Kl. „Magi Fix“, trenerė I. Miknienė), trečia liko rokiškietė Rūta Pusčienė (sp. Kl. „Helijas“, treneris T. Markelis).

Jaunimo ir moterų fitneso kategorijoje vienu tašku aplenkusi latvę Aloną Dunaja, laimėtoja tapo kupiškėnė Ingrida Varnytė (sp. Kl. „Reljefas“, treneris M. Puišė). Trečią vietą užėmė varžybų naujokė kaunietė Sandra Alksnytė, žiūrovus žavėjusi savo laisvąja programa, kurią pagyvino smuiku (sp. Kl. „Geležiniai žmonės“, treneris S. Misevičius).

Jaunimo ir vyrų fitneso kategorijoje išskirtinai rungėsi tik Kauno sporto klubo „Geležiniai žmonės“, trenerio Sauliaus Misevičiaus auklėtiniai. Žiūrovai labai gražiai atsiliepė apie šios kategorijos sportininkus – visi buvo labai elegantiški, lygiaverčiai priešininkai, su dinamiškomis, įdomiomis laisvosiomis programomis. Kategorijos nugalėtoju tapo Deividas Mickevičius, antrąją vietą laimėjo Vytautas Gerasimavičius, trečiu liko Žilvinas Lapinskas.

Jaunimo kultūrizmo kategorijoje nepralenkiamu buvo kaunietis Laurynas Greiciūnas, kuris jau šeštadienį startuos aukščiausio rango varžybose – NABBA Universe, vyksiančiose Sautporte. Vaikino treneris Saulius Misevičius sako, kad vaikinas yra labai perspektyvus, atkakliai siekiantis tikslo, kryptingai einantis aukštojo kultūrizmo link. Antru kategorijoje liko Andrius Antanaitis (sp. Kl. „Power Team“, Kaunas), trečią vietą užėmė kupiškėnas Erikas Ismailovas (sp. Kl. „Reljefas“, treneris M. Puišė).

Labai įdomų reginį žiūrovai turėjo stebėdami Mis Figūra kategorijos sportininkių pasirodymą. Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacijos prezidentas Saulius Misevičius džiaugiasi, kad pavyko prisikviesti elitinę pasaulio sportininkę – Darią Diossį, kuri 2014 metais NABBA Universe yra iškovojusi bronzą, o šiemet WFF-NABBA tapo Pasaulio čempione ir iškovojo WFF Pro kortą. Sportininkė atstovauja Rusiją, nors šiuo metu gyvena ir treniruojasi Kinijoje. Jai Lietuvoje Mis Figūra kategorijoje teko susirungti su Latvijos sportininkėmis, lietuvaičių šį kartą nebuvo, ir, kaip buvo galima tikėtis, tapo kategorijos nugalėtoja ir Absoliučia šių varžybų nugalėtoja.

Vyrų kultūrizmo kategorijoje nepralenkiamu buvo panevėžietis Paulius Jasiukaitis (sp. Kl. „Sportonas“, treneris A. Štelmokaitis). Paulius jau yra tapęs NABBA Pasaulio čempionato prizininku, o šiemet grįžo po pertraukos. Jis taip pat tapo ir absoliučiu varžybų nugalėtoju bei šeštadienį Sautporte startuos NABBA Universe. Antrąją vietą užėmė latvis Juris Dambitis, trečioji vieta atiteko gargždiškiui Donatui Mickevičiui (sp. Kl. „Viktorija“, treneris M. Gedvilas).

Kadangi Gargžduose kultūrizmo ir fitneso varžybos paskutinį kartą vyko prieš 4-5 metus, miestelio gyventojai buvo išsiilgę reginio, todėl žiūrovų buvo pilna salė, pasibaigus varžyboms žiūrovai neskubėjo skirstytis, fotografavosi su varžybų nugalėtojais, dėkojo varžybų organizatoriui – sporto klubo „Viktorija“ vienam iš įkūrėjų Viktorui Kurai ir sveikino klubą su veiklos 30-mečiu. Sportininkai buvo apdovanoti rankų darbo statulėlėmis, absoliutūs nugalėtojai – piniginiais prizais, o komandos po varžybų vaišinosi ir bendravo bankete. Visi pasijuto sudalyvavę puikioje šventėje, pasikrovė puikių emocijų ir motyvacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)