Naujoji Zelandija - PAR (šeštadienis, 18 val.)

Šeštadienį visų pasaulio regbio gerbėjų akys nukryps į Londono „Twickenham“ stadioną, kuriame vyks intriguojantis dviejų pasaulio regbio grandų - Naujosios Zelandijos ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) - akistata.

„All Blacks“ treneris Steve'as Hansenas savo žaidėjams paskelbė, kad pietų afrikiečiai sieks „nurauti mums galvas“, bet statistika byloja, kad čempionės titulą ginanti Naujoji Zelandija bus favorite. Iš paskutinių 52 tarpusavio akistatų, Naujoji Zelandija laimėjo 47, o pralaimėjo vos 3.

PAR treneris Heyneke'as Meyeris sako, kad Naujoji Zelandija yra geriausiai žaidžianti komanda pasaulyje.

„Jis tiesiog bando mus nužudyti komplimentais“, - šypsojosi S. Hansenas. - Heyneke'as yra gudrus velnias.“

Abi šalys pasaulio čempionatą yra laimėjusios po du kartus. Naujoji Zelandija sieks tapti pirma, kuri tą padarytų du kartus iš eilės.

„Tai bus didžiausias iššūkis PAR komandai. Turėsime prieš stipriausius varžovus sužaisti savo geriausias rungtynes“, - pabrėžė H. Meyeris.

Argentina - Australija (sekmadienis, 18 val.)

Ne mažiau intriguojančiame antrajame pusfinalyje sekmadienį Londone susitiks Argentinos ir Australijos regbininkai. Galingai šiame čempionate žygiavę australai ketvirtfinalyje vos neatsitrenkė į škotų sieną. Kaip vėliau buvo oficialiai paskelbta, australai į pusfinalį pateko tik po teisėjo klaidos.

Australijos rinktinė laimėjo 10 iš paskutinių 11 rungtynių su Argentinos komanda, bet tas pralaimėjimas buvo patirtas tik pernai, o argentiniečiai Anglijoje taip pat demonstruoja solidų žaidimą.

Australijos komanda vis dar yra laikoma favorite, bet nėra aišku, ar pusfinalyje jiems galės padėti keletas svarbių, bet traumuotų žaidėjų. Argentinos lygis pastaraisiais metais smarkiai išaugo ir tą parodė atkaklios rungtynės su Naująja Zelandija, bet įspūdinga pergalė ketvirtfinalius prieš airius. Neabejojame, kad žiūrovų laukia puikus regbio spektaklis.

Vilniečiai kviečiami tiesiogines regbio transliacijas žiūrėti Vasaros terasoje (Vilniaus g. 39).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją