Pasak pranešimo, tradicinis bėgimas tuo pačiu buvo ir Lietuvos 10 km bėgimo čempionatas. Varžybų dalyviai startavo Upės gatvėje, netoli Baltojo tilto ir bėgo atsinaujinusia trasa: 20 km bėgikai turėjo įveikti du ratus, 10 km – vieną.

Gražiausiame rudens bėgime varžėsi stipriausi Lietuvos lengvaatlečiai. Naują, 20 km, varžybų rungtį, išmėgino pernai metų Lietuvos 10 km bėgimo čempionas Justinas Beržanskis ir Vaida Žūsinaitė. 10 km distancijoje rungėsi Diana Lobačevskė, Milda ir Monika Vilčinskaitės, Mindaugas Viršilas bei Remigijus Kančys.

Ilgiausią 20 km nuotolį įveikti pasiryžo daugiau nei 150 dalyvių. Pirmasis šioje rungtyje finišavęs ir nugalėtoju tapęs Justinas Beržanskis (1:07:03 val.), negailėjo pagyrų atsinaujinusiai Ž. Balčiūnaitės varžybų trasai. Antrą vietą užėmė Tadas Pavolis (1:09:47 val.), trečia vieta atiteko baltarusiui Vasili Lialeka (1:10:15 val.).

Pirmosiomis varžybomis po vasarą Pietų Korėjoje patirtos kojos traumos tapęs „Vilniaus 20 km bėgimas“ V. Žūsinaitei buvo itin sėkmingas. Lengvaatletė 20 km nuotolį įveikė per 1:19:36 val. ir tapo jos nugalėtoja.

„Prieš varžybas buvau nusprendusi bėgti daug lėčiau, padaryti gerą treniruotę, tačiau prabėgau greičiau nei planavau. Ir nors rezultatas nėra labai geras, jis mane nustebino ir nudžiugino. Pradžia kaip visada varžybose buvo per greita, todėl jau po 3 km pasidarė sunku. Sulėtinau tempą ir stengiausi bėgti maloniu greičiu, tik paskutiniuose keliuose kilometruose vėl pagreitėjau. Labai patiko nauja trasa – nenuobodi, buvo ir kalniukų, ir nuokalnių, gera danga! Tokia trasa bėgant galima pasiekti puikių rezultatų. Smagu, kad varžybų organizatoriai stengiasi surengti ne tik gražią šventę bėgimo mylėtojams, bet ir suteikia galimybę bėgti patogiai, siekti gerų rezultatų“, – kalbėjo V. Žūsinaitė.

20 km rungtyje antrą vietą užėmė Loreta Bliujienė (1:22:17 val.), trečioji finišavo baltarusė Natallia Malinouskaya (1:30:44 val.).

Lietuvos 10 km čempionais tapo D. Lobačevskė ir R. Kančys

10 km rungtyje varžėsi daugiau nei 300 bėgikų. Lietuvos 10 km čempionu tapo R. Kančys, nuotolį įveikęs per 30 minučių ir 46 sekundes. Nedaug nuo nugalėtojo atsiliko antrosios vietos laimėtojas M. Viršilas (30:50 min.), trečias finišavo Egidijus Adomkaitis (33:53 min.).

Ypatingas renginio svečias, atstovaujantis oficialiuose žemėlapiuose neegzistuojančiai Vakarų Sacharai ir dokumentinio filmo „Bėgikas“ herojus Salah Aimadan, įveikė 10 km nuotolį per 34 minutes ir vieną sekundę ir finišavo ketvirtas.

Lietuvos 10 km čempionės titulas antrąkart atiteko D. Lobačevskei (34:18 min.). 10 km rungties moterų kategorijoje antroji finišavo Milda Vilčinskaitė (35:36 min.), aplenkusi trečiąja moterų įskaitoje likusią seserį dvynę Moniką Vilčinskaitę (36:38 val.).

Trumpesnėje 3,5 km distancijoje rungėsi virš 220 bėgikų. 10 minučių ir 41 sekundę trasoje užtrukęs Tomas Rėzgis finišavo pirmas, antras atbėgo Šarūnas Mockus (10:57 min.), nuo kurio tik viena sekunde atsiliko trečios vietos laimėtojas Aleksandras Savickij (10:58 min.).

3, 5 km moterų įskaitoje greičiausia buvo Evelina Uševaitė, distanciją įveikusi per 12 minučių ir 23 sekundes. Antroji finišavo Monika Šaltenytė (12:43 min.), o trečioji – Ieva Želvytė (13:23 min.).

Gausus būrys mažųjų sporto mėgėjų išbandė 1 km nuotolį – daugumai jų padėjo tėvai, tačiau tai netrukdė pajausti varžybų atmosferą ir bėgimo malonumą. Į trumpiausią renginio distanciją, kurioje laikas nėra fiksuojamas, užsiregistravo beveik 200 dalyvių.

Sportiškiausias mokyklas apdovanojo sveikatos apsaugos ministrė

Sveikatos apsaugos ministerija įsteigė ypatingą prizą dviems sportiškiausioms, gausiausią komandą surinkusioms mokykloms. Kuponus sportiniam inventoriui įsigyti trečius metus iš eilės laimėjo Vilniaus Žemynos gimnazija, surinkusi daugiau nei 120 dalyvių, bei Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija.

Apdovanojimus mokyklų atstovams įteikusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė džiaugėsi aktyvų gyvenimo būdą skatinančiu renginiu: „Fizinis aktyvumas yra labai svarbu, todėl tikrai smagu, jog moksleiviai skatinami judėti ir noriai dalyvauja bėgimo varžybose. Tokie renginiai yra prasmingi ir reikalingi.“

Živilės Balčiūnaitės vardo bėgimo dalyviai ir svečiai jau antrus metus buvo kviečiami palaikyti organų donorystės ir transplantacijos idėją, o prie starto linijos stojo ypatinga Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos suburta komanda. Ji buvo sudaryta iš gydytojų transplantologų, reanimatologų, kitų specialybių gydytojų, medicinos studentų, laboratorijos specialistų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir karinių oro pajėgų pilotų, taip pat žmonių, kurie gyvena su transplantuotais organais. „Vilniaus 20 km bėgimo“ metu sutikimą organų donorystei pasirašė virš 20 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)