Rotušės aikštę aistruoliai iš futbolo tėvynės pavertė savo lauko štabu. Tirštai nusėstose aplinkinėse užeigose skamba beveik vien anglų kalba, o apšvietimo stulpai nukabinėti sirgalių vėliavomis.

Greta esančiame viešbutyje veikia bilietų platinimo taškas, kuriame juos turi atsiimti visi, galimybe stebėti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vyksiančias rungtynes pasirūpinę dar Didžiojoje Britanijoje.

„Jau išdalinome apie porą šimtų bilietų. Ar fanai ramūs? O ne, jie labai triukšmingi“, – juokėsi iš Anglijos atvykusi mergina, dirbanti platinimo taške.

Tiesa, viešosios tvarkos miesto širdyje laiką leidžiantys aistruoliai kol kas prisilaiko ir atrodo nusiteikę taikiai. Prižiūrėti juos patruliuojantiems vietiniams kolegoms padeda ir keli uniformuoti Anglijos pareigūnai, maloniai pasisveikinantys su visais praeiviais.

Bet DELFI sutiktas Anglijos sirgalių kelionių klubo veteranas perspėjo, kad artėjant vakarui ir rungtynėms per dieną įkaušę gerbėjai gali būti ne tokie kultūringi.

„Vakare tikrai pamatysite visokių ypatų, galėsite gerų kadrų padaryti“, – šypsojosi pagyvenęs futbolo mėgėjas, išvydęs fotoaparatą.

Į svečių aistruoliams skirtą sektorių Didžiojoje Britanijoje buvo išparduoti visi 850 bilietų. Tačiau patys anglai svarsto, kad LFF stadione ar aplink jį gali susirinkti net iki dviejų tūkstančių atvykėlių.

„Kai kurie jau nusipirko bilietus internete per sistemą, skirtą lietuviams, kiti paskutinę akimirką bandys susižvejoti juos iš perpardavinėtojų. Gali būti, kad stadione mūsų bus net daugiau nei jūsiškių. O visi likę tiesiog susiras barą netoli stadiono ir rungtynes žiūrės ten“, – samprotavo viena iš dailiosios lyties atstovių, kurių Anglijos fanų pulke taip pat netrūksta.

Kiek anglų bebūtų suplūdę į Vilnių, tarp jų turbūt nerasi nė vieno, kuris prognozuotų saviškių pralaimėjimą ar bent lygiąsias. DELFI kalbinti futbolo gerbėjai aiškino, kad juos į Lietuvą priviliojo ne intriga dėl rezultato, o meilė savo komandai ar noras pamatyti naują šalį – Anglijos rinktinė Lietuvoje žais pirmą kartą istorijoje.

5 tūkst. žiūrovų talpinantis LFF stadionas pirmadienio vakarą turėtų būti sausakimšas. Išaušus rungtynių rytui pasiūloje buvo telikę maždaug pusšimtis bilietų į Lietuvos ir Anglijos rinktinių akistatą.

Nors oficialaus bilietų platintojo internetinėje sistemoje nurodoma gerokai daugiau dar neužimtų vietų, LFF atstovas Karolis Kriščiūnas paaiškino DELFI, kad internete demonstruojamas stadiono tribūnų planas neatitinka realybės. Mėginant įsigyti bilietus internetu, galima įsitikinti, kad laisvos tik kelios dešimtys vietų stadiono kampuose.

Primename, kad Anglijos ekipa Europos čempionato atrankos E grupėje yra užsitikrinusi pirmą vietą (27 tšk.), o Lietuva žengia priešpaskutinė penkta (10 tšk.).

Paskutinio atrankos varžybų turo akistata Vilniuje tarp lietuvių ir anglų pirmadienį prasidės nuo 21.45 val.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje praėjusį kovą Londone Roy Hodgsono ekipa sutriuškino Igorio Pankratjevo auklėtinius 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)