Rungtynės prasidėjo netiksliai abiejų ekipų atakomis. Nei lietuvaitės, nei dabartinės olimpinės ir Europos čempionės nesugebėjo sėkmingiau užpulti varžovių vartų. Jei lietuvės strigdavo varžovių gynyboje ir retai atlikdavo metimus į vartus, tai norvegėms niekaip nepavykdavo įveikti puikiai žaidusios K. Kvedarienės. Pirmojo kėlinio 11 minutę rezultatas buvo 2:2. Sužaidus 26 minutes Lietuvos rinktinė vis dar kvėpavo varžovėms į nugarą 9:8. Tuomet kiek truktelėjusios norvegės pradėjo tolti ir pirmąjį kėlinį pabaigė turėdamos 4 įvarčių persvarą 13:9.

Antrame kėlinyje lietuvės gan ilgai tampė nervus tituluotoms varžovėms. Sužaidus 46 rungtynių minutes rezultatas vis dar neleido spręsti apie rungtynių nugalėtoją, 18:20 norvegių naudai. Paskutinėmis antrojo kėlinio minutėmis norvegės pradėjo po truputį tolti. Tuo metu lietuvaitės pateko į duobę, o 10 minučių sausų minučių atkarpą tiksliu metimu nutraukė B. Ivanauskaitė. Rungtynės baigėsi tiksliu norvegių septynių metrų baudiniu, kuris užfiksavo galutinį rezultatą 28:21 viešnių naudai.

Norvegių gretose geriausia rungtynių žaidėja pripažinta Camilla Herrem, kuri pelnė keturis įvarčius, o daugumą jų atkarpos, kuomet norvegės susikrovė pergalingą persvarą, metu. Rezultatyviausia buvo Mark Nora įmetusi 5 įvarčius.

Lietuvos rinktinės gretose geriausia rungtynių žaidėja išrinkta puikiai vartus gynusi Kristina Kvedarienė. Puolime geriausiai sekėsi Laimai Bernatavičiūtei, pelniusiai 6 įvarčius. Po 5 pridėjo Diana Šatkauskaitė ir Brigita Ivanauskaitė.

Pastaroji rankininkė po rungtynių pasidžiaugė, kad pavyko sėkmingai priešintis norvegėms. Rinktinės treneris Antanas Skarbalius akcentavo, kad svarbiausia, jog merginos neišsigando varžovių ir žaidė gerai. Didesnių priekaištų treneris joms neturėjo. Taip pat A. Skarbalius pastebėjo, kad rungtynės su neturinčia su neturinčia silpnų vietų Norvegijos rinktine buvo gera proga jaunoms rankininkėms pajausti aukščiausio lygio rankinį.

Geriausia Lietuvos rinktinės rungtynių žaidėja K. Kvedarienė kalbėjo, kad prieš šią dvikovą ne tik jaunos žaidėjos, bet ir rinktinės senbuvės jautė papildomą jauduliuką, nes ne kiekvieną dieną tenka žaisti su tokio lygio ekipa.

Norvegijos rinktinės treneris Thoriras Hergeirssonas taip pat išskyrė gerą Lietuvos vartininkių žaidimą, nors turėjo priekaištų ir savo žaidėjoms, kurios turėjo atakuoti geriau. Jam taip pat kiek keisti buvo kai kurie teisėjų švilpukai, tačiau čia pat jis paaiškino, kad teisėjai švilpė abiems komandoms panašiai, tiesiog pasirinktas stilius buvo palankesnis Lietuvos rinktinei.

Norvegijos rinktinės geriausia žaidėja Camilla Herrem pastebėjo, kad rungtynės lengvos nebuvo. Nors ir motyvacijos užteko, tačiau ji akcentavo, kad tokioms komandoms kaip Lietuva, tai yra sezono rungtynės ir jos į jas įdeda visą savo širdį. Pasak norvegų atstovų, būtent tai, kad Lietuvos rinktinė atidavė visą širdį ir buvo didžiausias jų ginklas.

Pirmojo turo mačą lietuvaitės ketvirtadienį išvykoje 20:29 (10:16) pralaimėjo Rumunijos komandai.

Grupės varžybų trečio turo susitikimą Lietuvos rinktinė ateinančių metų kovo mėnesį žais su taip pat pergalės džiaugsmo nepatyrusia Baltarusijos ekipa, kuri sekmadienį namuose 23:25 (14:12) pralaimėjo rumunėms.

Antrosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Norvegija220063:454
2.Rumunija220054:434
3.Baltarusija200247:600
4.Lietuva200241:570

2016 metų Senojo žemyno antrajame kvalifikaciniame etape septyniose atrankos grupėse varžosi 28 rinktinės. Į finalinį pirmenybių etapą pateks dvi geriausios kiekvienos grupės komandos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)