Tvarkaraštis. Lietuvos vyrų rankinio lygai griežto tvarkaraščio gali pavydėti visi komandiniai žaidimai. Didžioji dauguma rankininkų rungtynių vyksta šeštadieniais ir tik komandoms žaidžiant Europos turnyrų ar Baltijos lygos mačus jų rungtynės Lietuvos lygoje perkeliamos į tos pačios savaitės trečiadienį.

Tačiau antrajame šio sezono ture griežtas tvarkaraštis iširo. Kauno „Granito“ rankininkai išvyko į Korėjoje vykstančias Pasaulio kariškių žaidynes, todėl jų rungtynės nukeltos į mėnesio pabaigą, du kiti vyrų lygos mačai bus žaidžiami šią savaitę.

Įprastą varžybų dieną šeštadienį įvyko tik vienerios rungtynės Klaipėdoje, o rungtynės Varėnoje buvo sužaistos ketvirtadienį.

Pakartojimas. Ramiąją savaitę abejas rungtynes įtikinamai laimėjo favoritai. Varėnos „Ūla“ įveikė Panevėžio „Grifą“ 24:20, o Klaipėdos „Dragūnas“ net 22 įvarčių skirtumu sutriuškino „Uteną“ 39:17.

Klaipėdiečiai beveik pakartojo praėjusio sezono rezultatą. Prieš metus irgi antrajame ture namie „Dragūnas“ sutriuškino „Uteną“ 39:16. 16 praleistų įvarčių taip ir liko praėjusio sezono rekordu, o praėjusio sezono didžiausio skirtumo rekordą Klaipėdos komanda pagerino žaisdama su Pasvalio „Rankininku“, kurį dukart (reguliariajame sezone ir ketvirtfinalyje) pranoko 25 įvarčiais.

Kariškiai. Pasaulio kariškių žaidynių rankinio turnyre kovoja septynios komandos, o Lietuvos rinktinė (tiksliau – mūsų šalies garbę ginantis „Granitas“) yra vienintelė Europos atstovė.

Grupės varžybose granitiečiai rungtyniavo su dviem arabų ekipomis ir pasiekė vieną pergalę. Mūsų šalies rankininkai nugalėjo Jungtinius Arabų Emyratus 35:26, bet nusileido Katarui 20:35.

Pagudravo? „Aidenas Malašinskas visą savaitę negalėjo treniruotis su komanda dėl kirkšnies traumos, patirtos praėjusioje Čempionų lygos dvikovoje. Tikimybė, kad jis žais su „Skjern“ labai nedidelė“. Taip Čempionų lygos trečiojo turo rungtynių išvakarėse kalbėjo Zaporižės „Motor“ komandos treneris Mykola Stepanecas.

Tačiau „Motor“ lyderio iš Lietuvos trauma nebuvo tokia sudėtinga, kaip bandė pavaizduoti jo treneris. A. Malašinskas ne tik žaidė, bet ir tapo mačo didvyriu. Jis pelnė 8 įvarčius, tarp jų – tris iš eilės antrojo kėlinio viduryje, kai varžovai vienintelį kartą persvėrė rezultatą.

A. Malašinsko taiklūs metimai padėjo Zaporižės ekipai susigrąžinti pranašumą ir savo aikštėje įveikti Skjerno klubą 31:26.

Namai. Namų sienos nepadeda kito Čempionų lygoje žaidžiančio lietuvio komandai. Celės „Pivovarna Laško“ su Povilu Babarsku laimėjo pirmąsias rungtynes svečiuose, bet paskui patyrė dvi nesėkmes namie. Praėjusį savaitgalį „Pivovarna Laško“ nusileido Plocko „Wisla“ klubui 25:28, o P. Babarskas įmetė 1 įvartį.

Įvarčiai-1. Per tris Čempionų lygos turus Povilas Babarskas įmetė 5 įvarčius. A. Malašinsko sąskaitoje jau yra 20 taiklių metimų. „Motor“ lyderis turnyro rezultatyviausių žaidėjų sąraše dalijasi šeštąją vietą.

Daugiausiai kartų varžovų vartininkus nuliūdino 25 įvarčius pelnęs Paryžiaus PSG žaidėjas Mikkelis Hansenas.

Įvarčiai-2. Net trys lietuviai patenka į rezultatyviausių Austrijos lygos žaidėjų dešimtuką. Ketvirtą vietą užima Leobeno „Union“ rankininkas Jonas Truchanovičius (38 įvarčiai), septintąją – Vienos „Fivers“ aprangą vilkintis Vytautas Žiūra (37 įvarčiai), aštuntąją – dar vienas „Union“ atstovas Benas Petreikis (36 įvarčiai).

Visi trys savo sąskaitą ženkliai papildė praėjusį savaitgalį. V. Žiūra įmetė 12 įvarčių, B. Petreikis ir J. Truchanovičius – po 8.

O jų komandos savo sąskaitą papildė pergalėmis. Pirmąją vietą užimanti „Fivers“ (12 taškų per 6 rungtynes) nugalėjo Bruko „Bulls“ klubą 33:28, į ketvirtąją vietą pakilusi „Union“ (6 taškai per 6 rungtynes) – „Bregenz“ komandą 33:27.

Sveiksta. Geros žinios atskriejo iš Ispanijos. Puerto Sagunto „Fertiberia“ klubas praneša, kad greitai į aikštę turėtų grįžti dėl sunkios traumos beveik pusę metų nežaidęs Rolandas Bernatonis, kuriam balandžio mėnesį trūko kairės kojos Achilo sausgyslė.

R. Bernatonis jau treniruojasi su komanda, o praėjusį savaitgalį buvo įtrauktas į „Fertiberia“ paraišką per Ispanijos lygos rungtynes su Pontevedros „Teucro“. Tiesa, lietuvis visą mačą praleido ant suolo, o Puerto Sagunto ekipai nepavyko iškovoti pirmosios pergalės svečiuose. Per penkis turus 4 taškus surinkusi „Fertiberia“ užima septintąją vietą.

Citata. Pulkininkas Artūras Jasinskas (Lietuvos delegacijos narys Pasaulio kariškių žaidynėse): „Rankininkų atsakomybė dar didesnė, nes jie kausis ne tik už Lietuvos, bet ir už Europos garbę“.

Šią savaitę. Šią savaitę prasidės 2016 metų Europos moterų rankinio čempionato atrankos turnyras. Dvejas rungtynes žais Antano Skarbaliaus treniruojama Lietuvos rinktinė. Mūsų šalies rankininkės atrankos turnyrą pradės ketvirtadienį Rymniku Vylčios mieste rungtynėmis su Rumunijos komanda, o sekmadienį pakvies sirgalius į Kauno sporto halę.

Lietuvos sporto šventovėje 13 val. prasidės rungtynės su 2014 metų Europos čempione Norvegijos rinktine.

Toje pačioje grupėje dar žais Baltarusijos rinktinė.

Lietuviai svetur: įvarčių liūtis Austrijoje

Praėjusį savaitgalį ypač pasižymėjo Austrijos lygoje žaidžiantys Lietuvos rankininkai. Vytautas Žiūra prie eilinės Vienos „Fivers“ pergalės prisidėjo 12 įvarčių, o Benas Petreikis bei Jonas Truchanovičius įmetė po 8 įvarčius ir padėjo Leobeno „Union“ komandai nugalėti vieną lygos lyderių „Bregenz“ ekipą.

Puerto Sagunto „Fertiberia“ komandoje po beveik pusmečio pertraukos buvo registruotas Achilo sausgyslės traumą gydęsis Rolandas Bernatonis. Tiesa, jis visą Ispanijos lygos mačą dar stebėjo nuo suolo.

Rezultatai:

Prancūzijos lyga

„Dunkerque“ – „Creteil“ (V. Grosas nežaidė) 23:25.

Pirmauja: 8 – PSG, 6 – „Montpellier“, „St.Raphael“, „Nimes“, „Cesson“, 5 – „Creteil“.

Slovėnijos lyga

„Sevnica“ – Celės „Pivovarna Laško“ (P. Babarskas 5) 11:38.

Pirmauja: 10 – „Pivovarna Laško“, „Gorenje“.

Ispanijos lyga

Pontevedros „Teucro“ – Puerto Sagunto „Fertiberia“ (R. Bernatonis nežaidė) 31:29.

Pirmauja: 10 – „Barcelona“, „La Rioja“, „Fraikin“, ... 4 – „Fertiberia“.

Lenkijos lyga

Pulavų „Azoty“ – Opolės „Gwardia“ (M. Tarcijonas 2) 33:22.

Pirmauja: 11 – „Vive“, 10 – „Wisla“ (5), „Azoty“, ... 3 – „Gwardia“.

Šveicarijos lyga

Berno „Muri“ – Vinterturo „Pfadi“ (A. Vaškevičius) 20:20.

Pirmauja: 12 – „Kadetten“, 8 – „Wacker“, „St.Otmar“ (7), 7 – „Pfadi“, „Kriens“.

Austrijos lyga

Vienos „Insignis“ (A. Strazdas 1) – „Bregenz“ 26:29.

Švaco „Tirol“ – Vienos „Insignis“ (A. Strazdas 1) 38:32.

Vienos „Fivers“ (V. Žiūra 12, T. Eitutis 3) – Bruko „Bulls“ 33:28.

Leobeno „Union“ (B. Petreikis 8, J. Truchanovičius 8) – „Bregenz“ 33:27.

Hardo „Alpla“ (D. Dilys neregistruotas) – Kremso „Moser Medical“ 34:24.

Pirmauja: 12 – „Fivers“, 10 – „Bregenz (7), 8 – „Alpla“, 6 – „Union“, ... 4 – „Insignis“ (7).

Islandijos lyga

„Haukar“ (G. Morkūnas) – „Fram“ 31:25.

„Grotta“ – „Haukar“ (G. Morkūnas) 22:24.

Pirmauja: 10 – „Haukar“, „Valur“.

Nyderlandų lyga

Gelėno „Lions-2“ – Zvartemėrio „Hurry Up“ (G. Cibulskis 4, V. Trainavičius 3, T. Bernatavičius 1) 27:31.

Pirmauja: 9 – „Hurry Up“, 8 – „Quintus“, „E&O“.

Vokietijos 2 lyga

„Erlangen“ – „Bietigheim“ (G. Babarskas 1) 31:23.

„Coburg“ (R. Kirveliavičius 5) – „Bad Schwartau“ 26:19.

„Bietigheim“ (G. Babarskas 1) – „Aue“ 23:23.

Pirmauja: 12 – „Coburg“ (7), 11 – „Minden“ (6), „Erlangen“ (7), ... 3 – „Bietigheim“.

Prancūzijos 2 lyga

„Nancy“ – „Cherbourg“ (V. Rašimas) 30:25.

Pirmauja: 15 – „Pontault“, „Besancon“, ... 11 – „Cherbourg“.

Vokietijos moterų lyga

„Bietigheim“ (Ž. Jurgutytė 0) – Erfurto „Thuringe“ 33:29.

Austrijos moterų lyga

„Hypo NO1“ (S. Vijūnaitė 1) – Vienos „Fivers“ 33:23.

Vienos Noištato „McDonald's“ (A. Grigaitė 5) – Kornoiburgo „Union“ 23:27.

Pirmauja: 10 – „Hypo NO1“ (5), ... 4 – „McDonald‘s“.

Islandijos moterų lyga

Hafnarfjordziro FH – Vestmanajaro IBV (G. Kavaliauskaitė 4) 21:31.

Reikjaviko IR – Hafnarfjordziro „Haukar“ (R. Pekarskytė 7, V. Gedroit traumuota) 23:31.

Pirmauja: 10 – IBV, „Grotta“, ... 7. „Haukar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)