Šiemet Ž. Savickas nusileido B. Shaw tiek pasaulio galiūnų čempionate, tiek prestižinėse „Arnold Strongman Classic“ varžybose.

„Prieš praėjusį sezoną buvau nutaręs, kad laimėjęs pagrindinius titulus baigsiu savo sportinę karjerą. Galbūt ta nuostata man ir pakišo koją, galbūt kažkokios jėgos nenorėjo, kad išeičiau“, – šypteli daugkartinis planetos čempionas.

Iš tiesų kaltę dėl nesėkmingų – bent jau Ž. Savicko masteliais – metų jis verčia ilgus mėnesius kamavusiai kojos traumai.

„Buvo neįprastas sezonas. Mėgstu pirmą vietą, suskaičiavau, kad per karjerą ją esu užėmęs apie 85 proc. kartų. O šiemet pirmą sykį gyvenime dažniau likdavau antras. Plyšo dvigalvis raumuo, po to dar nugarą pradėjo skaudėti – taip visą sezoną ir neatsigavau po traumos. Pikčiausia, kad mano treniruočių planas buvo puikiai sudėliotas, pagerinau rezultatus sau nepalankiose rungtyse, pavyzdžiui, piramidės, vilkiko tempimo. Užtat dėl sveikatos problemų pavedė mėgstamiausia rungtis – atkėlimas. Dėl jos ir pralaimėjau abi svarbiausias sezono varžybas“, – guodėsi galiūnas.

Trofėjų Ž. Savickas nelaimėjo, todėl nusprendė sporto dar nepalikti. Ir jokių pasitraukimo sąlygų sau dabar nebekelia.

Sportininkas džiaugiasi pasitaisiusia sveikata, nors jo ranką šiuo metu saugo tvarstis. Prieš savaitę Ž. Savickui buvo atlikta alkūnės operacija, bet atletas viliasi greitai baigti reabilitacijos programą ir po mėnesio jau kibti į pasiruošimo naujam sezonui darbus.

Plušėti jis nusiteikęs rimtai, nes ir tikslai – visai ne kuklūs.

„Kitais metais norėtųsi nuveikti tris dalykus: laimėti „Arnold Strongman Classic“, laimėti pasaulio čempionatą ir pagerinti rąsto kėlimo rekordą“, – išpyškino Ž. Savickas.

Pastarąjį lietuvis koregavo jau 16 kartų. Pradėjęs nuo 188 kg per dešimtmetį Ž. Savickas pasaulio rekordą nustūmė iki 228 kg. O dabar jaučiasi pasiruošęs peržengti ir 230 kg ribą.

Ir šis uždavinys sportininkui yra vienodai svarbus kaip apdovanojimai varžybose.

„Įvairiose rungtyse esu pasiekęs 80 pasaulio rekordų. Bet jeigu susitinka du galiūnai, jie visada pirmiausia klausia vienas kito, kokius rezultatus yra pasiekę rąsto kėlimo ir atkėlimo rungtyse. Visi žino, kad tai – svarbiausias rodiklis“, – aiškino Ž. Savickas.

Gal traiškyti rekordus motyvuoja ir už juos pažadėtos piniginės premijos?

„Paprastai gerinu juos nemokamai, – nusijuokė galiūnas. – Bet kartais iš tiesų varžybų organizatoriai įsteigia specialių prizą tam, kas pasieks pasaulio rekordą.“

Naujas sezonas prasidės kovo pradžioje JAV „Arnold Strongman Classic“ varžybomis. Tą patį mėnesį vyks ir pasaulio čempionatas. Nors pastarojo šeimininkai dar nepaskelbti, tikėtina, kad pirmenybės taip pat bus surengtos JAV.

Todėl Ž. Savickas anapus Atlanto ketina iškeliauti ilgam. Tiesa, tik tuo atveju, jei sulauks žadėtos finansinės pagalbos iš Vyriausybės.

„Premjeras Algirdas Butkevičius pažadėjo skirti pinigų mano pasirengimui. Jei taip ir bus, galvoju anksčiau išvykti į JAV ir treniruotis ten mėnesį ar du. Tai būtų pirma mano karjeroje tikra sportinė stovykla, nes anksčiau niekad tokių neturėjau“, – prisipažino Ž. Savickas.

Lietuvis jau žino ir tai, kas padėtų jam pasirengti svarbiausiems iššūkiams. Ž. Savickas ketina pasinaudoti ginklu, kurį savose rankose anksčiau laikė pagrindinis jo konkurentas – B. Shaw.

„Jį paliko visa medikų ir trenerių komanda, be kurios jis niekada nebūtų laimėjęs. Kilo kažkokie pykčiai, nežinau, ne mano reikalas. Svarbiausia, kad dabar tie puikūs specialistai siūlo man dirbti su jais. Ir nemokamai“, – džiaugėsi Ž. Savickas.

Nemokamai galiūno garažą ketvirtadienį papildė ir naujas automobilis – visureigis „Jeep Grand Cherokee“, kurį padovanojo rėmėjai. Juo savaitgalį Ž. Savickas galės važiuoti į tradicinį jėgos sporto renginį sostinės „Litexpo“ parodų rūmuose, pavadintą paties atleto vardu.

„Savickas Classic“ varžybose, kurios vyksta kartu su galiūnų Čempionų lygos etapu ir Europos čempionatu, Ž. Savickas nedalyvaus dėl alkūnės operacijos, bet tikisi pergalės iš tautiečio Mariaus Lalo.

O pasivaržyti su stipriausiais lietuviais Ž. Savickas dar tikisi kitų metų nacionaliniame galiūnų čempionate. Kartu su juo, veterano naujame sezone laukia 6-8 startai.

„Anksčiau ir po 20 būdavo, dabar reikia labiau atsirinkti“, – metų naštą prisiminė vienas tituluočiausių visų laikų galiūnų.