Šveicarijos Generalinė prokuratūra pradėjo kriminalinį tyrimą dėl korupcijos aferų ir prieš S. Blatterį. Pasak BBC, jis penktadienio pavakare Ciuriche prokuratūros patalpose yra apklausiamas pareigūnų. FIFA būstinėje ir jos vadovo kabinete buvo atliktos kratos ir paimti kai kurie svarbūs dokumentai.

S. Blatteris įtariamas lėšų pasisavinimu ir atsainiu pareigų vykdymu. FIFA prezidentas kaltinamas 2011 metais davęs 2 mln. Šveicarijos frankų kyšį UEFA vadovui Micheliui Platini. Kelia įtarimų ir FIFA sutartis su CONCACAF federacija pirmai organizacijai palankiomis sąlygomis.

Naujo FIFA prezidento rinkimai įvyks kitų metų vasario 26-ą. Iki šios datos organizacijai ir toliau vadovaus S. Blatteris.

S. Blatteris FIFA vadovauja nuo 1989 metų, o 2015 gegužės 29-ą buvo perrinktas penktai kadencijai. Tiesa, jau birželio 2-ą dieną S. Blatteris paskelbė, kad atsistatydins.

2022 metų pasaulio futbolo pirmenybės Katare vyks... lapkritį- gruodį

2022 metų pasaulio futbolo pirmenybės Katare, kurios truks 28 dienas, prasidės lapkričio 21 dieną, pirmadienį. Čempionato pabaiga planuojama gruodžio 18 dieną. Penktadienį apie tai oficialiai pareiškė FIFA vykdomasis komitetas.

Pasaulio futbolo čempionatas Katare vyks vėlų rudenį - žiemą

Tokių pirmenybių surengimo terminų imtasi siekiant išvengti nepakeliamo karščio šioje šalyje vasarą.

Tiesa, ši data buvo derinama ir su kai kurių šalių nacionalinėmis futbolo federacijomis, kurioms kelioms savaitėms teks daryti pertrauką savo čempionatuose.

Pagal dabar patvirtintą tvarką, klubai žaidėjus į nacionalines rinktines privalės išleisti ne vėliau 2022 metų lapkričio 14 dienos - likus savaitei iki čempionato Katare pradžios.

2022 metų spalio mėnesį nevyks jokios atrankos, kontinentinių pirmenybių ar kontrolinės tarpvalstybinės futbolo rungtynės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)