Pavienio starto lenktynėse Lietuvai atstovaus 29 metų Gadiminas Bagdonas („AG2R La Mondiale“) ir 27 metų Ramūnas Navardauskas („Cannondale-Garmin“). Lenktynių dalyviai į trasą išvažiuos kas pusantros minutės. Gediminas startuos 12-as (20 val. 16 min. 30 sek.), o Ramūnas – 53-ias (21 val. 18 min.).

„Laukia labai ilga distancija. Teks daug kartų kilti ir leistis. Posūkių bus nedaug. Norint gerai pravažiuoti 50 kilometrų, reikia pasirinkti tokį tempą, kurį galėtum išlaikyti iki finišo. Jei pradžioje persistengsi, tai vidury lenktynių važiuosi daug lėčiau. Čia panašu į bėgimo maratoną, – teigė R. Navardauskas. – Svarbiausias dalykas – teisingai paskirstyti jėgas. Patekti į 20-uką bus labai sunku.“

Lietuvos čempionas tvirtino, kad, baigiantis sezonui, labai sunku įvertinti savo pasirengimą. Anot Ramūno, svarbu būti kiek geriau pasirengusiam už kitus. „Sezonas jau eina į pabaigą, todėl ir jėgų mažėja. Visada sunku pasakyti, ar turėsime dar sveikatos, ar pajėgsime iš savęs išspausti kiek galima daugiau. Be to, kažkiek įtakos dar gali turėti ir laiko skirtumas“, – kalbėjo šiemet devyneriose daugiadienėse lenktynėse, tarp jų – ir „Tour de France“, dalyvavęs R. Navardauskas.

Sekmadienį Ramūnas kartu su G. Bagdonu ir Evaldu Šiškevičiumi („Marseille 13-KTM“) dalyvaus 261,4 km grupinėse lenktynėse. „Apie grupines lenktynes negaliu nieko pasakyti, nes dar nematėme trasos. Norint vertinti jos sunkumą, reikia užvažiuoti į kalnus, kurie lauks per lenktynes. Labai tikiuosi, kad trasa bus paranki mums visiems trims. Pranešama, kad orai gali būti nedėkingi – prognozuojamas lietus.“

Pasaulio čempionate Ričmonde Lietuvai dar atstovauja trys dviratininkės – Daiva Tušlaitė, Rasa Leleivytė ir Ema Manikaitė.