Baltijos šalių diskgolfo čempionu tapo Estijos atstovas Silveris Lattas, pernai tenkinęsis vicečempiono titulu. Antrą užėmė pernai metų turo čempiono vardo neapgynęs Gabrielius Gricius, o trečią – Mindaugas Pošius (abu – iš Vilniaus).

Meistrų grupėje šalia čempiono D. Griciaus ir sidabrą iškovojusio esto Raimo Kimmelio nugalėtojų pakylos trečiąjį laiptelį užėmė Tadas Ūselis. Jaunimo grupėje nugalėjo estas Karlas Aaronas Sikka, o antrą ir trečią vietas užėmė Lietuvos jaunimas – Vėjas Ūselis ir Motiejus Navickas.

Moterų divizione po atkaklios kovos prizines vietas pasidalijo Estijos atstovės. Čempione tapo Kristin Tarttar, antrą vietą užėmė Maie-ly Pihus, o trečią – Triinu Hurt.

„Prodiscus Baltic Sea Tour“ varžybos šiemet vyko aštuoniais etapais, kurie buvo surengti Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje. Ture sudalyvavo virš 240 žaidėjų iš šešių Baltijos valstybių (be minėtųjų – iš Rusijos ir Lenkijos).

„Nuo trijų etapų ir 36 turo žaidėjų 2009 metais iki aštuonių etapų ir 240 skirtingų žaidėjų (ir po 70 – 100 dalyvių kiekviename etape) šiemet – štai koks turo populiarėjimo šuolis per šešerius metus. Smagu, kad diskgolfas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse populiarėja visais lygmenimis – tiek kaip sveika ir aktyvi laisvalaikio praleidimo forma parkuose su draugais ir šeimomis, tiek kaip sporto šaka, kurioje tarptautiniuose turnyruose rungiasi aukščiausio lygio šio sporto meistrai“ – po sezono uždarymo kalbėjo šių varžybų direktorius ir Meistrų diviziono čempionas D. Gricius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)