Lietuvos čempionas Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas Rygoje 41:5 (5:5) įveikė Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“ (Latvija) komandą.

Atkakliame pirmajame kėlinyje šiauliečiams niekaip nepavyko pralaužti varžovų gynybos, o galingais grumtynių žaidėjais pasižyminti Latvijos ekipa išnaudojo savo fizinę jėgą ir prispaudė kamuolį įskaitiniame plote. Nepaisant to, jau po kelių akimirkų Armandas Kalinauskas po gražios svečių atakos išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinuke „Baltrex-Šiauliai“ žaidėjai palaikė aukštą žaidimo tempą, o šeimininkai pavargo. Greiti Šiaulių klubo regbininkai ėmė rengti vieną po kitos rezultatyvias atakas ir „Baltrex-Šiauliai“ šventė trečiąją iš eilės pergalę.

Nugalėtojams 20 taškų pelnė Davis Jansonas, 11 – Vytaras Bloškys, po 5 – Armandas Kalinauskas ir naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Martynas Lianzbergas.

Šeimininkams 5 taškus pelnė Viktoras Silvonikas.

„Į Latviją atvykome be keleto pagrindinės sudėties žaidėjų, dėl to pradžia buvo sunki. Kai kurie žaidėjai psichologiškai buvo nepasiruošę, bet vėliau įsivažiavome ir antrasis kėlinys parodė, kad buvome stipresni. Varžovų žaidime staigmenų praktiškai nebuvo, latviai jau eilę metų žaidžia grumtynėmis“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Laurynas Tipelis.

Varžovų žaidimas nenustebino ir žaidžiančiojo Šiaulių klubo trenerio Edmundo Ščavinsko.

„Žinojome, kad latviai stiprūs grumtynėse ir kamuolio įmetime iš užribio. Žinojome, kaip reikia prieš juos žaisti, bet vyrai po praėjusios savaitės pergalės prieš pagrindinius konkurentus kiek atsipalaidavo, dar keletas pagrindinės sudėties žaidėjų negalėjo mums padėti. Dabar pailsėsime ir ruošimės kitoms rungtynėms“, – pasakojo E. Ščavinskas.

„Antrajame kėlinyje varžovai atliko gerą keitimą, įleisdami į aikštę latvį D. Jansoną. Mums buvo sunku jį sulaikyti ir varžovai perėmė iniciatyvą“, – teigė Kekavos ekipos narys Ivaras Eglis.

„Pirmojo kėlinio rezultatas mūsų komandą tenkino, nors mes turėjome dar keletą atakų, kuriomis nepasinaudojome. Vėliau varžovai pasinaudojo didesniu atsarginių žaidėjų suoleliu, o mes pavargome“, – pridūrė šeimininkų komandos treneris Uldis Bautris.

Vargo turėjo ir tituluotasis „Vairo-Kalvio“ klubas. Jis namuose 35:15 nugalėjo Kauno „Ąžuolo-FM Tauro“ ekipą, nors įpusėjus rungtynėms pirmavo vos 7:5.

„Vairui-Kalviui“ 20 taškų pelnė naudingiausias mačo žaidėjas Kęstutis Marcišauskas, po 5 – Donatas Bekeris, Mantas Kazlauskas ir Edvinas Žalys.

Kauno klubui 10 taškų pelnė Kasparas Krasauskas, 5 – Eimantas Jatautas.

„Viskas gerai, nes pasiekta pergalė ir iškovoti du taškai. Žaidimas yra taisytinas, darėme daug klaidų ir techninio broko. Momentais gynėmės neblogai, kol nesigynėme prie pat mūsų įskaitinio ploto. Ten mums pritrūkdavo agresyvumo. Puolime taip pat trūko tikslesnių perdavimų ir geresnių sprendimų, bet kartais nelogiški sprendimai pasiteisino. Apskritai žaidėme neblogai“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis.

„Matau tik vieną pliusą, kad komanda po truputį lipa į viršų nuo pirmųjų rungtynių. Komandoje labai trūksta disciplinos. Žaisdami pametėme galvas, padarėme kvailas pražangas ir varžovai jas pavertė taškais“, – sakė kauniečių ekipos strategas Giedrius Narakas.

„Ąžuolo-FM Tauro“ komandos žaidėjas T. Bieliauskas taip pat teigė, kad kauniečiams trūksta disciplinos, bet jie yra pajėgūs kautis su visomis TOP lygos ekipomis.

Turnyro lentelė:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 6 tšk.
2. Šiaulių „Vairas-Kalvis“ 4
3. Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“ 2
4. Kauno „Ąžuolas-FM Tauras“ 0.

Jau ateinantį šeštadienį TOP lygoje prasidės antrojo rato kovos. Ketvirtajame ture Kauno „Ąžuolas-FM Tauras“ namuose mėgins reabilituotis po skaudaus pralaimėjimo pirmame susitikime prieš „Baltrex-Šiaulius“, o „Vairo-Kalvio“ ekipa vyks į Rygą, kur sieks antrą kartą palaužti „Transact Pro-Miesnieki“ komandos pasipriešinimą.

IV turo laikai:

Rugsėjo 12 d.

14 val. Kauno „Ąžuolas-FM Tauras“ – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ (S. Dariaus ir S. Girėno stadionas).

14 val. Kekavos „Transact Pro-MiesniekI“ – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ (RTK stadionas, Ryga).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)