„Po pavasario renginio sulaukėme daug puikių atsiliepimų ir prašymų „Ąžuolyno bėgimą“ rengti dažniau. Žmonės nenorėjo laukti metus iki kito pavasario. Tad nusprendėme surengti ir rudens bėgimą. Kaip matome, dalyvių skaičius tik patvirtina, kad kauniečiams trūksta tokių renginių ir sportuojančių žmonių tik daugėja“, – pasakojo renginį organizuojančio VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro“ vadovas Giedrius Bielskus.

Startą davė meras

Prieš startą dalyviai apšilo „INSANITY LT“ vedamoje treniruotėje ir stojo prie starto linijos. S.Dariaus 15 kilometrų ir ECOLINES 10 kilometrų distancijos startą paskelbė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Meras pasidžiaugė dideliu kauniečių susidomėjimu aktyviu gyvenimu ir priminė apie penktadienį pristatytą daugiafunkcinio sporto ir laisvalaikio centro „Ažuolynas“ projektą.

Po kelių minučių, 5 kilometrų startą davė renginio globėja, olimpinė vicečempionė Austra Skujytė. Organizatorius G. Bielskus paskelbė startą 5 km „For fun“ bėgimo dalyviams. Iš viso šiose rungtyse dalyvavo apie 1,5 tūkstančio dalyvių.

Kartu su kauniečiais 15 kilometrų Ąžuolyno parko ir Žaliakalnio takais bėgo aktorius Rolandas Kazlas. 5 kilometrus – modelis Jolanta Leonavičiūtė, dainininkė Neringa Šiaudukytė su draugu, šokėjas Saulius Skambinas, komikas Artūras Orlauskas, laidų vedėjas Gediminas Juodeika su sūnumi. 5 kilometrus bėgo ir R. Kazlo žmona. Į renginį atvyko ir Karina Krysko.

„Nemanau, kad atbėgau geriau nei pavasarį. Vėl bėgau savo malonumui. Man sportas turi teikti malonumą, nenoriu draskytis kaip profesionalai daro“, – pasakojo J. Leonavičiūtė.

Ąžuolyno bėgime susirinko ir dalyvavo apie 500 vaikų ir moksleivių. Jie rungėsi 100 ir 400 metrų distancijose. Prieš startą vaikučiai apšilo kartu su „Strakaliukais“, išbandydami linksmą ir įdomų kliūčių ruožą. Paskutiniai stadione savo jėgas išbandė šeimų ir žmonų nešimo varžybų dalyviai. Renginį vedė olimpietė Inga Juodeškienė ir aktorius Andrius Žiurauskas.

Apdovanojo greičiausius ir gausiausius

Visų rungčių nugalėtojų laukė organizatorių ir rėmėjų įsteigti prizai. Prizus įteikė seimo narė Orinta Leiputė, Giedrius Bielskus ir renginio globėjo Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas Justas Pankauskas. Būtent jis Premjero taurę įteikė S. Dariaus 15 km distancijoje triumfavusiam, Berlyno maratonui besiruošiančiam, Remigijui Kančiui (46:59,3).

„Trasa labai gera, kiek sunku buvo lenkti visus, bet lydintis dviratininkas vardu Juozas vis praskindavo kelią. Smagu buvo ir kai įbėgus į stadioną prie manęs pribėgo keli vaikai ir bandė bėgti kartu su manimi“, – pasakojo S. Dariaus distancijos nugalėtojas, „Kauno maratono klubo“ narys R. Kančys.

Antras atbėgo Modestas Dirsė (52:25;3), septyniomis minutėmis nuo R. Kančio atsilikęs atbėgo Vitalijus Afanasievas (54:00,7).

Premjero taurė įteikta buvo ir greičiausiai iš moterų atbėgusiai Sadai Bukšnienei (1:08:01,1) Ji triumfavo ir pavasario bėgime rengtoje pusės maratono distancijoje. Antra atbėgo Augustina Dailidaitė (1:12:00,4). Trečia tris ratus Ąžuolyno parke ir Žaliaklnio gatvėmis įveikė Inga Bruzikienė (1:17:18,4).

ECOLINES 10 km distancijoje pirmi atbėgo Balsys Domantas (33:33,5) ir Gintarė Venčkauskaitė (37:59,0). Antras iš vyriškių atbėgo pavasario 10 kilometrų distancijoje triumfavęs Tomas Bizimavičius (33:57,6) Nors savo pavasario rezultatą pagerino beveik minute, bet to laimėti šį kart neužteko. Antra iš merginų finišavo Evelina Usevaitė (38:06,2). Treti atbėgo Dovydas Stašys (34:16,3) ir Samanta Trainovičiūtė (43:18,8).

Hummel 5 kilometrus greičiausiai įveikė Darius Petkevičius (16:46,7) ir 15 kilometrų distancijoje triumfavusio R. Kančio sesuo, Loreta Kančytė (18;54,2). Antri atbėgo Jaunius Strazdas (16:51,5) ir Aina Jonaitė (19:41,2). Trečia vietą užėmė Maksim Kulik (16:56,9) ir Ieva Želvytė (19:52,1).

Šių distancijų prizininkams „Hummel“ išdalijo 4 tūkstančių eurų vertės prizus. Renginyje apdovanotos buvo ir daugiausia dalyvių surinkusi SANITEX komanda bei gausiausia politinė jėga – Lietuvos Socialdemokratų partijos Kauno komanda.

Apdovanoti buvo apdovanoti ir greičiausi darželinukai, pirmokai, antrokai, trečiokai, ketvirtokai bei vėlesnių klasių moksleiviai bei šeimų ir žmonų nešimo varžybų dalyviai.

Dalyvius sudomino rengta sporto mugė

Renginio metu buvo organizuojama ir sporto mugė. Kurioje savo veiklą ir sporto šakas ar laisvalaikio leidimo būdus pristatė apie 30 būrelių, klubų, asociacijų. Vyko ir jų pasirodymai. 3 valandas be perstojo vyko įvairūs pasirodymai ir pristatymai ant scenos.

„Gera matyti tiek vaikučių su tėvais, išbandančių įvairias šakas, smalsūs vaikai stengėsi viską išbandyti, apžiūrėti. Vyko ir mini futbolo varžybos. Renginio dalyviai ir svečiai galėjo stebėti net 13 įvairių šokių, kovos menų, fechtavimosi ir kitų pasirodymų. Klubų kiemeliuose vaikai ir tėvai išbandė laipiojimus, įvairių sporto šakų inventorių. Galėjo pasikalbėti su treneriais, užsirašyti į būrelius“, – apie sporto mugę pasakojo viena iš organizatorių Eglė Antanaitietė-Sidabraitė.

Organizatoriai sporto mugę surengė ne tik norėdami paskatinti kauniečius aktyviau sportuoti, bet ir norėdami padėti jiems išsirinkti sau sporto šaką ar būrelį atėjus mokslo metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)