Jo metu pakeisti maniežo langai ir durys, apšiltintos sienos, cokolis ir stogas, sustiprinti pamatai, rekonstruotas šilumos punktas ir vėdinimo sistema, pakeista šildymo sistema.

Rugpjūčio pabaigoje manieže bus baigta dar viena rekonstrukcija – maniežo bėgimo takuose ir sektoriuose renovuota danga. Lėšas renovacijai vykdydamas programą „Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo programa“ skyrė Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Paramos lėšomis atlikti šie darbai: apatinio sluoksnio dangos remontas, sintetinės dangos gruntavimas, sintetinės dangos įrengimas, linijų braižymas pagal Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) reikalavimus. Projekto įgyvendinimui skirta 35 000 eurų.

„LSU lengvosios atletikos maniežas – vienintelis Kaune ir jis naudojamas ne tik Universiteto studijų reikmėms – jame treniruojasi sporto mokyklų auklėtiniai, miesto lengvaatlečiai bei kitų sporto šakų atstovai. Nuo maniežo pastatymo prieš beveik 40 metų, iki šiol jis nebuvo renovuotas. Labai svarbu, kad pakeista danga maniežo bėgimo takuose – nuo šiol ji atitiks tarptautinius standartus ir čia galės bus vykdomos svarbiausios Lietuvos bei tarptautinės lengvosios atletikos varžybos. Džiaugiamės, kad jau nuo rudens renovuotas maniežas duris atvers miesto sportininkams ir gyventojams“,– sakė LSU Sporto ir infrastruktūros prorektorius Aleksas Stanislovaitis.

Vienintelis Kaune lengvosios atletikos maniežas pastatytas 1979 metais. Maniežo plotas – apie 5000 kv. metrų. Jame yra 200 m bėgimo takas, mankštos salė, auditorijos. Vienu metu jame gali sportuoti nuo 200 iki 350 sportininkų. Daugiausia maniežas pritaikytas lengvaatlečių reikmėms, tačiau jame gali sportuoti ir rankininkai bei salės futbolininkai. LSU lengvosios atletikos manieže vyksta Universiteto studentų paskaitos, Kauno miesto lengvaatlečių treniruotės, patalpos yra nuomojamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)