Birželio mėnesį Berlyne vykusiame Pasaulio čempionate L. Batulevičiūte su E. Serapinaitės seserimi dvyne Ieva šioje rungtyje iškovojo sidabro apdovanojimą.

Šį kartą mūsų merginos plaukimo rungtyje distanciją įveikė per 2:06.38 sek. (321 taškas) ir iš karto užėmė trečiąją poziciją.

Fechtavimosi rungtyje lietuvaitėms pavyko laimėti 20 kovų (207), tačiau tarp 8 komandų tai buvo tik 5-as rezultatas, nulėmęs kritimą bendrojoje įskaitoje į 4-ąją vietą.

Vis dėlto jodamos mūsų merginos susigrąžino prarastą vietą. E. Serapinaitė ir L. Batulevičiūtė jojimo rungtyje surinko maksimaliai įmanomus 300 taškų ir aplenkė iš pirmosios vietos į ketvirtąją kritusias brites, kurios jodamos turėjo daug sunkumų ir pelnė vos 251 tašką.

Prieš kombinuotosios bėgimo ir šaudymo rungties startą Lietuvos komanda buvo atsilikusi nuo pasaulio čempionės Lenos Schoneborn vedamų vokiečių 14 sek., o nuo antrąją vietą užimančių rusių – 12 sek. Brites mūsiškės lenkė vos 2 sek., tad visa kova dar buvo priešakyje.

Pirmoji startavusi E. Serapinaitė sugebėjo puikiai susitvarkyti su tituluotos britės, Londono olimpinės vicečempionės Samanthos Murray spaudimu. Lietuvos sportininkė perdavė estafetę L. Batulevičiūtei net kiek padidinusi pranašumą prieš artimiausias konkurentes.

Vis dėlto jau pirmajame ugnies ruože L. Batulevičiūtė trečiąją vietą prarado – labai nesėkmingai šaudžiusi Lietuvos sportininkė į trasą grįžo už britės Mhairi Spence nugaros. Antrą kartą į šaudyklą L. Batulevičiūtė užsuko vis dar atsilikdama, bet šį kartą šaudė gana taikliai ir bėgdama paskutinę trasos dalį susigrąžino trečiąją vietą.

Bėgimo ir šaudymo rungties distancijoje mūsų sportininkės sugaišo 12 min. 49 sek. ir rungtyje užėmė 4-ąją vietą (531).

Iš viso E. Serapinaitė ir L. Batulevičiūtė varžybose surinko 1359 taškus.

Europos čempionėmis tapo vokietės L. Schoneborn ir Annika Schleu (1397), o sidabro medaliai atiteko rusėms Jekaterinai Churaškinai ir Svetlanai Lebedevai (1372). Ketvirtos likusios britės surinko 1354 taškus.

Ketvirtadienį Bate vyks vyrų asmeninių varžybų atranka, kurioje dėl kelialapių į finalą kovos Justinas Kinderis, Lukas Kontrimavičius ir Dovydas Vaivada. Penktadienį moterų atrankos varžybose dalyvaus Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė, Karolina Gužauskaitė ir Ieva Serapinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)