Mūsiškė nusileido tik pasaulio lyderiams JAE komandai ir Lenkijos atstovei Izabelai Dražbai su Debiut.

G. Mateikaitė su Sahimu pasirinktą 120 km distanciją įveikė per 7 val. 46 min. 9 sek., pademonstruodami vidutinį 15,4 km/val. judėjimo greitį (įprastas kvalifikacinis greitis žemynų ir pasaulio čempionatams – 14 km/val.).

Tuo tarpu šios rungties nugalėtojai – Sh. Hamdanas Bin Mohdas Al Maktumas su Sahar, atstovaujantys JAE, distanciją įveikė per 5 val. 17 min. 14 sek., pademonstruodami vidutinį 22,7 km/val. greitį.

„Nors buvo alinančiai karšta, buvau nusiteikusi, jei prireiks, žirgą parnešti iš trasos ant savo pečių, kad tik baigtumėme varžybas. Šio sezono pradžia man buvo itin nesėkminga, todėl buvau nusiteikusi itin ryžtingai ir mums su Sahim R pavyko! Šį rezultatą laikome didele asmenine pergale ir jau planuojame kopti į aukščiausią varžybų lygį – joti 160 km“, - paklausta, kaip vertina rezultatus, su šypsena veide tarė raitelė iš Lietuvos.

Varžybų pavadinimas puikiai atspindėjo oro sąlygas, kuriomis duetams teko varžytis. Varžybų išvakarėse oro temperatūra buvo pasiekusi 39°C, pačių varžybų metu oro temperatūra siekė 35°C. Tokia aukšta temperatūra pakišo koją ne vienam duetui, juolab, kad didžioji dalis trasos driekėsi atvirais laukais palei Dunojaus upę.

Pasirinktų distancijų dėl įvairių priežasčių, daugiausiai dėl alinančių oro sąlygų, neįveikė beveik 50 proc. varžybų dalyvių. Dar varžybų išvakarėse nemažai pateikusiųjų paraiškas, pabūgę karščio, atšaukė savo dalyvavimą, tarp jų ir nemažai ištvermės jojimo elito, kuris planavo šiose varžybose pasidaryti generalinę treniruotę, prieš čia pat rugsėjį vyksiantį Europos čempionatą.

Ištvermės jojimas – tai rungtynės laikui, kuriose yra patikrinamas žirgo greitis ir ištvermė, taip pat išbandoma raitelio orientacija ir gebėjimas jausti savo žirgo galimybes. Ir vis dėlto varžantis ištvermės jojimo varžybose pirmenybė teikiama ne pergalei, o gerai žirgo savijautai, todėl sėkmingas distancijos įveikimas traktuojamas kaip pergalė prieš laiką, nepaisant to, kuri vieta užimta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)