Išvakarėse prie antrą vietą užimančios Trakų komandos prisijungęs rezultatyviausias 2013 m. „SMScredit.lt A lygos“ čempionato žaidėjas Nerijus Valskis rungtynes pradėjo starto sudėtyje, turėjo galimybių įmušti, bet jų neišnaudojo.

Nuo pirmųjų minučių žaidimą į savo rankas paėmė aikštės šeimininkai, kurių atakos darėsi vis pavojingesnės. Nors „Utenis“ gynėsi didelėmis pajėgomis, riteriai nuolat rasdavo plotų savo atakomis ir tik netikslūs perdavimai baigiamojoje atakos fazėje neleido jiems sukurti pavojingų momentų.

Nepaisant didžiulės „Trakų“ persvaros, pirmasis rimtas gaisras prie svečių vartų kilo tik 17-ą minutę, kai suklydo į kamuolį nepataikęs Julius Aleksandravičius, leisdamas į vartus iš kelių metrų mušti N. Valskiui. Kamuolį Pavelas Leusas sugebėjo atremti, o pakartotinį Davido Aršakiano smūgį nuo vartų linijos atmušė ir komandą nuo įvarčio išgelbėjo Jurijus Fliakas.

Vistik po poros minučių P. Leusui teko išimti kamuolį iš vartų tinklo. Be priežiūros krašte paliktas Deividas Česnauskis sulaukė perdavimo ir surado į baudos aikštelę įkirtusį Aleksandrą Byčianoką. Jo smūgį „Utenio“ vartininkas sugebėjo atremti, bet pirmasis prie kamuolio suskubo Vaidotas Šilėnas ir išvedė savo komandą į priekį.

N. Valskis buvo labai arti to, kad savo debiutą pažymėtų įvarčiu 28-ą minutę. Iššokęs prieš vartus po idealaus A. Byčianoko perdavimo, jis smūgiavo pernelyg silpnai, todėl vartininkas kamuolį sugavo be didesnių sunkumų. Ne už ilgo „Trakų“ naujokas dar sykį galėjo pasižymėti, tačiau sulaukęs puikaus D. Česnauskio perdavimo iš pakankamai sudėtingos situacijos stipriai smūgiuoti nesugebėjo.

Kėlinio pabaigoje į vartus pavojingai mušė ir D. Česnauskis, iki tol draskęs svečių gynybą aštriais perdavimais. Jo smūgį P. Leusas atrėmė, o vartininkui į pagalbą suskubę gynėjai išmušė kamuolį toliau nuo vartų.

Pirmoje rungtynių pusėje „Utenis“ jokio pavojaus aikštės šeimininkų vartams nesukėlė. Iš toli savo laimę pabandė Povilas ir Mykolas Krasnovskiai bei Valentinas Jeriomenka, tačiau tik pirmasis pataikė į vartų stačiakampį, Marius Rapalis kamuolį sugavo.

Iškart po pertraukos aikštės šeimininkai padvigubino persvarą. Vėl daug laisvės krašte gavęs D. Česnauskis pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur jį į vartus nukreipė Davidas Aršakianas.

Netrukus efektingai, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, pabandė smūgiuoti V. Šilėnas, sulaukęs tolimo Roko Stanulevičiaus perdavimo. Dar po kelių minučių baudos aikštelėje po slalomo pro kelis varžovus griuvo A. Byčianokas, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Atrodė, kad neilgai trukus į svečių vartus kris ir trečiasis įvartis, bet ilgai laukęs varžovų klaidos, „Utenis“ gavo šansą 59-ą minutę ir juo iškart pasinaudojo. Jurijus Mamajevas užlipo ant kamuolio aikštės viduryje. Jį perėmęs Linas Savastas tiksliu perdavimu prieš vartus išvedė Edgarą Mastianicą, kurio smūgis nuo skersinio buvo tikslus.

Praleidus įvartį, trečias rungtynes per savaitę žaidusių „Trakų“ mašina išsiderino, klaidų daugėjo, ėmė jaustis nuovargis. Tai pajutę svečiai vis drąsiau artėjo link riterių vartų. 70-ą minutę po Aurimo Tručinsko perdavimo kamuolio į vartus nepavyko nukreipti E. Mastianicai.

Per likusį laiką trakiškiai ėmė žaisti atsargiau ir daugiau dėmesio kreipti savo vartų saugumui, atakuoti mažesnėmis pajėgomis. Aktyviai žaidęs E.Mastianicia uždirbo baudos smūgį pozicijoje prieš vartus 81-ą minutę, bet Tomo Dombrauskio tolimas šūvis buvo per aukštas. Daugiau pavojaus, patikimai žaidžiant gynėjams, prie M. Rapalio vartų nekilo, „Trakai“ iškovojo svarbius tris taškus kovoje dėl medalių.

Rezultatas:

Trakų „Trakai“ – Utenos „Utenis“ 2:1 (1:0)

„Trakai“: M. Rapalis, D. Česnauskis, J. Januševskis, L. Klimavičius, E. Gaurilovas, J. Mamajevas (90+2 min. N. Apakidze), V. Šilėnas, R.Stanulevičius, A. Byčianokas (87 min. P. Malinauskas), N. Valskis (63 min. D. Šėgžda), D. Aršakianas.

„Utenis“: P. Leusas, J. Aleksandravičius, M. Fridrikas, J. Fliakas, V. Jeriomenka, T. Dombrauskis, P. Krasnovskis, M. Krasnovskis (76 min. D. Kazubovičius), L. Savastas, A. Tručinskas, E. Mastianica.

Įvarčiai: V. Šilėnas (19), D. Aršakianas (48); E. Mastianica (59).

Geltonos kortelės: A. Tručinskas (67).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“22191267:1558
2.Trakų „Trakai“22162451:2050
3.Klaipėdos „Atlantas“22126437:1942
5.Marijampolės „Sūduva“22114740:2137
4.Kauno „Spyris“231121031:4235
6.Kauno „Stumbras“23571131:5122
7.Utenos „Utenis“23561218:3221
8.Pakruojo „Kruoja“23471222:3519
9.„Klaipėdos granitas“23461323:4918
10.Šiaulių „Šiauliai“23351520:5614

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: T. Radzinevičius („Sūduva“) – 18, A. Paniukovas („Atlantas“) – 17, A. Rimkevičius („Stumbras“) – 15, D. Aršakianas („Trakai“) ir L. Pilibaitis („Žalgiris“) – po 12 įvarčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją