Atstovaudamas Marijampolės „Sūduvai“ N. Valskis 2013 m. čempionate pelnė 27 įvarčius ir buvo rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas.

Rumunijoje ir Lenkijoje pastaruosius metus praleidęs bei Lietuvos rinktinėje spėjęs debiutuoti naujasis „Trakų“ futbolininkas teigia, jog į tėvynę jį grąžino noras žaisti.

„Jaučiuosi puikiai. Pagaliau galėsiu žaisti, o ne užsiimti ieškojimais“, - teigė N. Valskis.

„Trakų“ futbolo klubo naujokas pasidalino mintimis apie užsienyje praleistus metus ir ateitį naujoje komandoje.

Kokie buvo paskutiniai mėnesiai prieš atvykstant į „Trakus“?

Sudėtingi. Nėra smagu visą laiką treniruotis vienam, o ne su komanda. Susidarė tokia situacija. Norėjau, jog būtų geriau, buvo pažadų, tačiau nepavyko.

Prisimink savo karjeros tarpsnį užsienyje.

Rumunijoje praleidau puikų laiką, buvo daug įsimintinų akimirkų, gavau daug naujos patirties. Vienintelis neigiamas dalykas buvo tai, jog žaidžiau mažiau negu norėjau. Pirmą pusmetį gaudavau žaidimo laiko, antrą - ne. Komandoje per metus pasikeitė net keturi treneriai, mane kamavo traumos.

Tada nuvažiavau į Lenkiją. Ten irgi viskas atrodė neblogai, bet po penkerių rungtynių plyšo meniskas. Teko operuotis. Klubas siūlė pasilikti, tačiau bandžiau ieškoti geresnės vietos.

Žaisdamas Suvalkų „Wigry“ komandoje prieš sezoną draugiškose rungtynėse turėjai galimybę įvertinti „Trakų“ pajėgumą. Kaip komanda atrodė tada ir kaip atrodo dabar?

Žaidėjų atžvilgiu komanda beveik nepasikeitusi. Tačiau žaidimo atžvilgiu pasikeitusi ir netgi labai. Komanda per tą laiką labai patobulėjo. Viskas tik į gera.

Ko pats tikiesi čia?

Pirmiausia tikiuosi gerų rezultatų. Tiek asmeninių, tiek komandos. Aišku, tikiu savo galimybėmis ir, manau, kad komandai galiu duoti tikrai daug naudos.

Užsiminei apie menisko traumą. Kokia sveikata dabar?

Viskas gerai, prabėgo trys mėnesiai. Tikėjausi grįžti greičiau, tačiau nepavyko. Jaučiuosi pasiruošęs visu šimtu procentų. Neabejoju, kad per keletą rungtynių pasieksiu gerą sportinę formą.

Kaip įsivaizduoji save ir komandą po keturių mėnesių?

Taip toli nežiūriu. Reikia kovoti kiekvienose rungtynėse ir nežiūrėti kiek taškų turi „Žalgiris“. Reikia žiūrėti į savo rezultatus. Kiekvieną dieną dirbant, tikrai galima pasiekti gerų rezultatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)