Rugpjūčio 19 dieną Utenoje numatytas vaikų trenerių susitikimas su buvusiu Lietuvos rinktinės futbolininku ir dabartiniu „Brondby“ klubo 19-mečių komandos treneriu Aurelijumi Skarbaliumi.

Danijoje jau daug metų dirbantis A. Skarbalius grįžęs į gimtinę pristatys kolegoms jo parengtą vaikų treniravimo programą.

Susitikime dalyvaus vaikų treneriai iš Utenos apskrities, „Utenio“ ir Kauno „Inkaro“ klubų. Pastarąjį garsų klubą mėginama atgaivinti nuo vaikų futbolo mokyklos. Ateities planuose – ir suaugusiųjų komanda.

Anot „Brondby“ jaunimo komandos trenerio, nuo pavasario vyko pasiruošimas, o po savaitės prasidės konkretus darbas: „Atvyksiu kartą per mėnesį ir mokysiu trenerius, dalinsiuosi savo patirtimi, analizuosime jų darbą, aiškinsimės, ką iš programos Lietuvoje pavyksta, o ko nepavyksta pritaikyti.“

A. Skarbalius mano, kad po metų bus galima daryti kai kurias išvadas apie programos pritaikymą praktikoje.

Utenos apskrities ir „Inkaro“ klubo treneriams jau per pirmąjį susitikimą bus pristatyta jaunimo ugdymo filosofija ir treniravimo metodika. Treneriai taip pat bus supažindinti su nauja komandos administravimo, duomenų kaupimo ir dalinimosi, statistikos ir video analizių programa „Stats4sport“. Iš jų bus reikalaujama, kad jie tomis technologijomis naudotųsi, kad visas darbas būtų planuojamas ir analizuojamas.

„Pristatysiu treneriams programą, pasidalinsime žiniomis, padiskutuosime ir pradėsime darbą su vaikučiais“, – sakė A. Skarbalius. Jis dar pavasarį prakalbo apie vaikų ugdymo seminarus treneriams. Šią idėją patyrusiam specialistui pernai pasiūlė „Utenio“ klubo direktorius Artūras Gimžauskas.

A. Skarbalius pasiruošęs bendradarbiauti su visais Lietuvos vaikų treneriais: „Tiesą sakant, man pačiam nėra viskas taip paprasta, nes tai yra nauja man veikla. Bet man pačiam labai įdomu, o aš tuo pačiu žinau, kokie reikalavimai yra suaugusiems futbolininkams šiuolaikiniame futbole.“

41-erių metų A. Skarbalius yra žaidęs Kauno „Bangos“, Vilniaus „Žalgirio“, Kauno „Inkaro“, Kopenhagos „Brondby“, „Herfolge“ komandose.

Trenerio karjerą lietuvis pradėjo 2006-aisiais metais. Treniravo „Herfolge“, „Koge“, „Brondby“, „Haslev“ ir „Viborg“ ekipas.

Lietuvos rinktinėje A. Skarbalius yra sužaidęs 65 rungtynes.

1994-aiasiais A. Skarbalius buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku.

2002-aisiais tapo geriausiu “Brondby” žaidėju