Į pasaulio jaunimo čempionatą, kuris vyks istorinėje Brazilijos sostinėje, išvyko keturi mūsų šalies atletai. Virš paros anapus Atlanto keliavę graikų-romėnų imtynių jaunieji meistrai Justas Petravičius (60 kg) ir Romas Fridrikas (96 kg) jau šiandien pradėjo kovas dėl medalių, o Kristupas Šleiva (66 kg) ant kilimo išeis trečiadienį. Laisvųjų imtynių atstovas Andrius Mažeika savo varžovus svoryje iki 74 kilogramų sužinos po penktadienį vyksiančio svėrimo.

Burtų valia J. Petravičius pirmoje imtyje susigrūmė su Azijos jaunimo čempionu Ravinderiu iš Indijos. Sėkmės atveju tauragiškiui ketvirtfinalyje tektų kovoti su pasaulio jaunių čempiono Etine Kinsingerio iš Vokietijos ir uzbeko, pasaulio jaunių čempionato prizininko Kamaritdino Zainidinovo poros nugalėtoju. Tačiau sėkmė lydėjo J. Petravičiaus varžovą iš Indijos, kuris nugalėjo rezultatu 3:7. Svoryje iki 60 kilogramų varžosi 22 atletai.

Pasaulio jaunimo ir Europos čempionatų trečios vietos laimėtojas R. Fridrikas kvalifikacinėje imtyje pečius surėmė su turku Suleymanu Erbajumi. Lietuvis kovą pradėjo žvaliau ir įpusėjus kėlinukui pirmavo 1:0. Tačiau dar pirmoje susitikimo dalyje gavo įspėjimą už pasyvumą ir trumpai pertraukėlei sportininkai išsiskirstė esant rezultatui 1:1.

Antrame kėlinuke turkas atrodė šviežesnis, o tuo tarpu R. Fridrikas sunkiau kvėpavo, vieną kartą kluptelėjo. Teisėjai į tai kaip mat sureagavo ir skyrė turkui dar vieną tašką. Likusį laiką S. Erbajus atsistumdė būdingu Turkijos sunkiasvoriams stiliumi ir iškovojo pergalę.

Aštuntfinalyje turkas pralaimėjo pasaulio jaunių čempionui Vladlenui Kozliukui iš Ukrainos ir palaidojo visaginiečio viltis kovoti dėl medalių paguodos turnyre. Svoryje iki 96 kilogramų kovoja 18 imtynininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)