Besiruošdami šioms aukščiausio lygio rungtynėms, lietuviai laimėjo abu kontrolinius mačus su Baltarusijos rinktine. Ir nors bene visi kalbinti sirgaliai prisiekinėjo, jog be jokių abejonių ateis palaikyti Lietuvos rinktinės mače su pirmą kartą į Lietuvą atvykstančiais pasaulio čempionais - bilietų kol kas parduota mažiau nei į rungtynes su Baltarusiais.

„Rungtynės su Portugalija sutraukė bene pilnutėlę Kauno sporto halę, tačiau mače su Ispanija "Siemens" arenoje tikimės daug daugiau sirgalių. Sporto aistruolių gretas turėtų ženkliai papildyti patriotiškai nusiteikusių tautiečių minios.“, - vylėsi M.Zbarskis, Lietuvos rankinio rinktinės vadovas.

Rinktinės vadovai teigia, jog dažniausiai bilietai įsigyjami paskutinę dieną. Tiek į sausio 9 dienos rungtines Kauno sporto halėje su Portugalijos rinktine, tiek į mačą su Baltarusiais didžiausi sirgalių srautai prie kasų buvo prieš pat rungtynes. Vis tik rinktinės vadovai sirgaliams pataria nelaukti paskutinės dienos, siekiant išvengti nepatogumų stovint eilėse. Paklaustas kodėl tikimasi sulaukti tokio didelio žmonių dėmesio, rinktinės vadovas teigė, jog buvo padaryta viskas, kas įmanoma, siekiant atgaivinti kiek išblėsusį tautiečių susidomėjimą tokios svarbos rungtynėmis – buvo rasta galimybė žaisti "Siemens" arenoje, bilietų kainos yra tik 8 lt, rungtynių laikas parinktas toks, kokio apklausoje labiausiai pageidavo sirgaliai.

„Esame įsitikinę, jog didžiulę įtaką rungtynių eigai turi mūsų sirgalių palaikymas. Mūsų žaidėjai tiesiog verda iš sportinio pykčio, esant tokiam nusiteikimui, pergalė prieš stipriausią planetos ekipą nebeatrodo tik svajonė. Ateikite ir padėkite Lietuvos rinktinei nugalėti“ – agituoja M.Zbarskis