E. Kapočius distanciją įveikė per 1 min. 6,15 sek. ir liko tryliktas. R. Juozelskis pusfinalyje buvo aštuntas, finišavo per 58,64 sek. ir šis rezultatas atvedė jį iki finalo.

Rytinėje atrankoje net du Lietuvos rekordus pagerinusiai Ievai Jacevičiūtei 400 metrų kompleksiniu būdu finale plaukti sekėsi prasčiau. Distanciją ji įveikė per 5 min 8,33 sek. ir užėmė 8-ą vietą.

Vaikinų 4x100 laisvu stiliumi estafetė (Mantas Kaveckas, Paulius Martinkėnas, Tomas Sungaila ir Darijus Astrauskas) atrankoje užėmė 5-ą vietą (3:34,24) ir į finalą nepateko.

Tenisininkas Lukas Dovydas Saulis (1216) laimėjo pirmą kovą prieš latvį Martiną Rocenį (329) - 7:5, 3:6, 6:1.

Tbilisis atletus lepino oru, bet ne rezultatais

Varžybas pradėjo lengvaatlečiai. Nors oras varžyboms stadione buvo puikus, dangų aptraukė lengvi debesys, nebuvo nei saulės, nei vėjo, išskirtinių rezultatų pirmą festivalio dieną jauniesiems atletams pasiekti nepavyko.

Pirma 100 m sprinte startavo Beatričė Juškevičiūtė. Ji savo bėgime finišavo paskutinė - per 12,70 sek., o bendroje įskaitoje aplenkė 4 varžoves. Geriausią rezultatą šioje rungtyje pasiekė rusė O. Vinogradskaja – 11,74 sek.

2000 metrų barjerinio bėgimo rungties finale Dominykas Matijošaitis finišavo šeštas. Nuo nugalėtojo jis atsiliko 11,85 sek. Trenerės Zitos Tindžiulienės teigimu, Dominykas galėjo pasiekti ir geresnį rezultatą. Su ja sutinka ir pats sportininkas.

„Pirmas bėgikas atbėgo mano geriausiu asmeniniu laiku, nežinau, gal susidėjo karštis, kelionė, įtampa, galėjau tikrai geriau pasirodyti. Treniruosiuosi ir kitą kartą tikrai pasiseks geriau, dabar įgijau geros patirties, žinau, kaip vyksta rimtos varžybos. Varžovai buvo tikrai stiprūs, jų asmeniniai rezultatai labai geri, bet nepasisekė ir jiems. Galbūt dėl to, kad jiems tai buvo pirmos rimtos varžybos, kaip ir man“, - svarstė bėgikas.

Šuolininkui į tolį Algirdui Strelčiūnui varžybos baigėsi. Geriausias festivalyje sportininko pasiektas rezultatas (6,36) m paliko jį už finalo ribos. Savo grupėje jis buvo 9-as.

Sprinteris Laurynas Toleikis 100 metrų distancijoje taip pat neįveikė kvalifikacijos. Distanciją įveikęs per 11,13 sek. bendroje įskaitoje L. Toleikis užėmė 10-ą vietą ir į finalą nepateko.

„Nelabai pasisekė, nes asmeninį rezultatą turėjau geresnį. Priešininkai buvo stiprūs, bet daugiau treniruosiuosi ir, tikiuosi, man dar pasiseks. Dabar motyvacijos bus daugiau – norisi save aplenkti“, - atviravo šešiolikmetis sprinteris.

Antradienį Tbilisyje tęsis lengvosios atletikos varžybos: į aukštį šoks Urtė Baikštytė, barjerinio bėgimo rungtyje startuos Beatričė Juškevičiūtė, diską mes rinktinės kapitonė Agnė Jonkutė, o į tolį šoks Enrika Ragainytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)