Pusfinalyje antroji Lietuvos ir turnyro raketė išbandė jėgas su 26-erių metų Gerardu Granollersu (ATP-355) iš Ispanijos ir po reto grožio dvikovos 4:6, 6:2, 6:3 šventė pergalę bei žengė į finalą.

Tuo metu pralaimėjęs Ispanijos tenisininkas net nepaspaudė teisėjui rankos ir demonstratyviai paliko kortą.

2 val. 15 min. trukusį mačą stebėjo 250 žiūrovų.

„Labai džiaugiuosi pergale ir sugrįžimu į Prezidento taurės turnyro finalą. Tai – įspūdingiausia pastarojo meto mano pergalė. Žaidimas buvo mano rankose, išskyrus pirmojo ir trečiojo setų pradžią, kai paleidau varžovą. Stengiausi mušti kamuoliuką į kairę ispano pusę ir tai dažnai pasiteisino.

Pirmame sete nepavyko išsikapstyti, o trečiojo pabaigoje iš visų jėgų kovojau dėl kiekvieno kamuoliuko ir pavyko laimėti. Esu labai patenkintas, kad nepasidaviau, kovojau iki galo.

Tikrai nėra lengva žaisti, kai atsilieki 1:4 ar 0:3, – po pergalingo mačo sakė L. Grigelis. – Rytoj finale nebus lengva, nes slėgs nemaža atsakomybė. Labai norisi laimėti ir susigrąžinti Prezidento taurę.“

Patekęs į finalą Lietuvos tenisininkas užsitikrino 10 ATP reitingo taškų ir 848 JAV dolerių premiją.

Mūsiškio varžovas kovoje dėl titulo bus 21-erių rusas Ronaldas Slobodčikovas (ATP-1047), kuris kitame pusfinalio mūšyje 4:6, 6:1, 7:6 (8:6) palaužė bendraamžio lenko Pawelo Ciaso (ATP-722) pasipriešinimą.

Grigelis Laurynas keliauja į finalą! Match pointas ir daugybė fantastiškai laimėtų taškų. Lemiamame sete Lauris atsiliko 0:3, bet laimėjo 6 taškus iš eilės ir šventė pergalę pusfinalyje 4:6, 6:2, 6:3! Rytoj 11 val finalas Bernardinų sode, palaikom!
Posted by Asta Žukaitė-Nalivaikienė on 2015 m. liepos 24 d.

Mačo eiga:

Susitikimą savais padavimais pradėjęs Ispanijos tenisininkas pirmąjį geimą laimėjo „sausai“, o L. Grigelio padavimų metu sugebėjo atlikti „break'ą“ – 0:2. Galiausiai vargais negalais mūsiškiui pavyko laimėti pirmąjį mačo geimą – 1:3. Iš miego pabudęs Lietuvos tenisininkas pajuto žaidimo ritmą ir, laimėjęs tris geimus iš eilės, atstatė pusiausvyrą – 4:4.

Devintame geime 30:0 pirmavęs G. Granollersas atliko „metų smūgį“: prie galinės linijos prispaustas ispanas nusisukęs nuo korto smūgiavo per „klyną“, o kamuoliukas perskrido lietuvį ir skriejo tiesiai į tolimąjį kampą. Po šio epizodo plojo ir abu žaidėjai, ir žiūrovai, o teisėjui netgi teko raminti aistras – 4:5. Emocijų pakylėtas Ispanijos tenisininkas netrukus atliko ir savo antrąjį „break'ą“ bei laimėjo pirmąjį setą – 4:6 (0-1).

Savų sirgalių nuvilti nenorėjęs L. Grigelis antro seto pradžioje iškart ėmėsi ryžtingų veiksmų ir laimėjo varžovo padavimų metu. Mūsiškis neklydo ir paduodamas pats – 2:0. Sustoti nė neketinęs lietuvis jau ėmė triuškinti G. Granollersą – 4:0. Neilgai trukus švieslentėje degė lygūs skaičiai ir pagal setus – 6:2 (1-1).

Tačiau lemiamo seto starte viskas vėl apsivertė aukštyn kojomis – ispanas laimėjo tris geimus iš eilės, vieną – L. Grigelio padavimų metu – 0:3. Ties prarajos riba atsidūręs lietuvis nepraskydo ir atsakė lygiai tuo pačiu – 3:3. Septintame geime 15:40 atsilikęs mūsiškis susiėmė ir sugebėjo atlikti dar vieną „break'ą“, o netrukus, laimėjęs ir savus padavimus, atsidūrė per žingsnį nuo pergalės – 5:3. Pradėtą darbą jis užbaigė su trenksmu ir visų sirgalių džiaugsmui žengė į finalą – 6:3 (2-1).

***

2013-aisiais Prezidento taurę jau iškovojęs L. Grigelis šiemet pirmame rate 6:2, 6:2 įveikė 19-metį baltarusį Ivaną Liutarevičių (ATP-1254), antrajame tokiu pat rezultatu nugalėjo kitą 19-metį – olandą Talloną Griekspoorą (ATP-1030), o trečiąjį barjerą įveikė be kovos – 29-erių rusas Ivanas Nedelka (ATP-542) iš varžybų pasitraukė dėl rankos traumos.

Prezidento taurės varžybose penktadienį paaiškės ir pirmieji čempionai, o dėl nugalėtojų vardo L. Grigelis kartu su Luku Mugevičiumi kovos prieš trečią pagal skirstymą porą – amerikietį Hunterį Reese ir latvį Mikelį Libietisą.

Turnyro prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 18-a Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis. Turnyro finalas numatomas šeštadienį 11.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)