L. Grigelis pirmadienį sostinės „Moller Auto“ salone surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad jam Prezidento taurės turnyras yra išskirtinis. „Šis turnyras man reiškia labai daug. Šiose varžybose iškovojau savo pirmąjį ATP reitingo tašką, šiuo turnyru pradėjau profesionalo karjerą. Buvo šaunu ir malonu laimėti turnyrą namuose, palaikant draugams. Tai nėra tas pats, kas laimėti kitoje šalyje“, – pabrėžė 23 metų tenisininkas.

L. Grigelis į Vilnių atvyko po trijų „Futures“ turnyrų Rumunijoje. „Pasirodžiau neblogai. Viename iš turnyrų pavyko nugalėti. Manau, kad Rumunijoje laimėjau pakankamai mačų, kad galėčiau pasitikėti savo jėgomis“, – teigė antroji Lietuvos teniso raketė.

Galimybe dalyvauti turnyre Vilniuje džiaugėsi ir pernai Prezidento taurės turnyro finalą pasiekęs Lukas Mugevičius. „Smagu žaisti savo klube. Per savo karjerą vyrų varžybų finale esu žaidęs du kartus. Finalas Vilniuje man buvo pirmasis. Labai smagu žaisti savų žiūrovų akivaizdoje“, – sakė 20-metis tenisininkas, kuris pasaulio reitinge užima 581-ą vietą.

Antruoju skirstytas L. Grigelis pirmajame rate antradienį susitiks su 19-mečiu baltarusiu Ivanu Liutarevičiumi (ATP-1254). Praėjusių metų spalį šie tenisininkai susitiko turnyre Minske. Tada 6:4, 6:3 pergalę šventė lietuvis, kuris liepos pradžioje laimėjo „Futures“ turnyrą Rumunijoje.

L. Mugevičius pirmajame vienetų mače antradienį kovos su 21 metų rusu Ronaldu Slobodčikovu (ATP-1047). Pernai Prezidento taurės turnyro ketvirtfinalyje Lukas 6:3, 5:7, 7:6 (7-4) įveikė Ronaldą, o rudenį šie du tenisininkai susitiko dar du kartus ir pasidalijo po pergalę.

Prezidento taurės turnyro dvejetų varžybose kartu žaisiantys L. Grigelis ir L. Mugevičius po spaudos konferencijos sužaidė simbolinį mačą automobilių salone įrengtoje teniso aikštelėje. „Ant medinės dangos teko žaisti, bet ant plytelių – dar ne“, – pažymėjo L. Grigelis.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas ir Prezidento taurės varžybų direktorius Ramūnas Grušas pasidžiaugė, kad šiemet turnyre žais beveik visi geriausi Lietuvos tenisininkai. „Džiugu, kad turnyras turi gilias tradicijas ir jos toliau puoselėjamos. Džiaugiuosi, kad šiemet turnyre dalyvaus visi geriausi šalies tenisininkai, išskyrus Ričardą Berankį. Tai – didelė garbė turnyrui“, – teigė Ramūnas Grušas. LTS vadovas pasidžiaugė ir tuo, kad daug žaidėjų atvyko į atrankos varžybas. Jose dalyvavo 63 žaidėjai iš 17-os šalių. Pagrindiniame vienetų turnyre dalyvauja 32 tenisininkai iš 14-os šalių.

Šiemet Prezidento taurės turnyro dalyvius iš aikštyno į viešbučius vežios „Volkswagen“ automobiliai, kuriuos varžybų organizatoriams suteikė UAB „Moller Auto“. Beje, turnyro dalyviai kelionės metu atsakinės į įvairius klausimus, o filmuotą medžiagą teniso gerbėjai galės pažiūrėti internete.

„Turnyro partneriais tapome prieš trejus metus. Šis laikotarpis mums, kaip rėmėjams, buvo sėkmingas. Labai džiaugėmės Lauryno Grigelio pergale 2013 metų Prezidento taurės turnyre. Tai mus skatina prisidėti prie svarbiausio teniso turnyro Lietuvoje rengimo“, – teigė „Moller Auto“ generalinis direktorius Linas Karlavičius.

Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ turnyro Vilniuje prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 18 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis. Turnyro finalas numatomas liepos 25 dieną.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą yra laimėjęs Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.), kartą – L. Grigelis (2013 m.). Pernai Prezidento taurės turnyro finale L. Mugevičius pralaimėjo moldavui Maximui Dubarenco, kuris nuo šių vasario metų atstovauja Baltarusijai.

R. Grušas spaudos konferencijoje informavo, kad rugsėjo 18-20 dienomis Lietuvos vyrų teniso rinktinė namuose žais Deviso taurės (Davis Cup) varžybų mačą su Ukrainos komanda. Pergalės atveju Lietuvos rinktinė išsaugotų vietą I grupėje. „Turėsime stipriausios sudėties rinktinę. Tikėsimės, kad Ukrainos komandoje visų pajėgiausių žaidėjų nebus“, – sakė LTS prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)