Šios rungties čempionu tapo pirmenybių rekordą pagerinęs lenkas Konradas Bukowieckis (22,62 m), sidabras atiteko rumunui Andrei'ui Toaderui (20,78 m), bronza – italui Sebastiano Bianchetti'ui (20,71 m).

Sėkmingai šuolių į tolį kvalifikacinėse varžybose startavo ir penktadienį finale dalyvaus Ramūnas Kleinauskas. Jis antruoju bandymu nuskriejo 7,21 m ir A grupėje buvo trečias, o bendroje įskaitoje užėmė dešimtą vietą tarp 21-o dalyvio.

Nepasisekė Monikai Elenskai, kuri 800 m nubėgo per 2 minutes 12,38 sekundės ir antrajame pusfinalio bėgime finišavo septinta, o bendroje įskaitoje aplenkė tik vieną varžovę ir liko dvidešimta.

Į pirmenybių finalą žengė ieties metikas Edis Matusevičius. Atrankoje, kuriose dalyvavo 26-i sportininkai, lietuvis jau antruoju bandymu nuskraidino įrankį 74,66 m ir, įvykdęs kvalifikacinį normatyvą, baigė pasirodymą bei lauks finalo.

Toliau už E. Matusevičių atrankoje ietį metė tik suomis Oliveris Helanderis, o kvalifikacinis normatyvas pakluso ir turkui Elminui Oncelui.

Nesėkmingai atrankos varžybos susiklostė trišuolininkei Dianai Zagainovai, kuri nušoko tik 12,06 m ir B grupėje liko dešimta, o galutinėje rikiuotėje tarp dvidešimties dalyvių liko aštuoniolikta. Iki finalinio dvyliktuko jai pritrūko 53 centimetrų.