Dėl rezultato nedžiūgauja

Iš „Swedbank“ stadiono trečiadienio vakarą svečiai iš Lietuvos traukė nedemonstruodami savo emocijų.

Daugelio žaidėjų veidai nebuvo nei ypatingai laimingi, nei apniukę. Vis dėlto padėkos po starto UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose jie sulaukė ne tik iš pusšimčio ištikimiausių gerbėjų, atvykusių į Malmę.

„Pasikartosiu šimtąjį kartą, bet švedų puolimas yra labai geras. Per šiuos metus jie įvarčio nebuvo pelnę tik dvejose rungtynėse. Vadinasi, esame trečioji komanda, apsigynusi nuo „Malmo“ atakų. Norėčiau padėkoti savo žaidėjams, visi laurai tenka jiems“, – mačą įvertino V. Dambrauskas.

Bet treneris čia pat pripažino, kad svečiuose sužaidus 0:0, jokių išvadų daryti negalima – rezultatas pernelyg slidus.

„Euforijos rūbinėje nėra, nes žinome, kad kol kas padaryta mažiau nei pusė darbo. Tai nėra pergalė ar rezultatyvios lygiosios, bet mums buvo labai svarbu įgauti pasitikėjimą, parodyti sau, kad galime žaisti su elitinėmis Europos komandomis“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

„Rezultatas nėra labai geras, norėjosi įvarčio. Tikiuosi, žiūrovus nudžiuginsime Vilniuje“, – antrino ekipos kapitonas Deividas Šemberas.

„Nieko dar nelaimėjome, bet ir nepralaimėjome. Reikia sutikti, kad nulinės lygiosios svečiuose nieko ypatingo neduoda, situacijos dar nekontroliuojame. Jei būtume įmušę įvartį, būtų kitaip, o dabar viskas spręsis Vilniuje“, – pridūrė A. Vitkauskas.

Ir tik Darvydas Šernas prisiminė, kad akivaizdžiais favoritais prieš rungtynes buvo laikomi Švedijos čempionai.

„Visi prognozavo mūsų pralaimėjimą 0:3 ar 0:2, bet mes intrigą perkėlėme į Vilnių. Parodėme, kad „Žalgiris“ nėra pralaimėtojų komanda. Nors, žinoma, bendras rezultatas bus skaičiuojamas po savaitės“, – apsidraudė puolėjas.

Plotų rado, perdavimų – ne

Bent jau savoje aikštėje „Malmo“ žaidė labiau kaip Švedijos pirmenybių vidutiniokai (klubas nacionaliniame čempionate užima šeštą vietą), o ne praėjusių metų čempionai ir Čempionų lygos grupių etapo dalyviai.

Bet A. Vitkauskui vis tiek teko gelbėti vilniečius nuo grėsmingų Magnuso Eikremo ir Markuso Rosenbergo išpuolių.

Kokie varžovai aikštėje pasirodė D. Šemberui?

„Baisūs kaip velniai... O jei rimtai, mačiau ir baisesnių. „Malmo“ – gera komanda, bet šiandien įvykdėme tuos planus, kuriuos kūrė treneris“, – teigė gynybos šerdyje šįkart žaidęs veteranas.

O kuomet patys kontroliuodavo kamuolį pozicinėse atakose, žalgiriečiai stengdavosi kuo labiau numušti rungtynių tempą.

„Bet kokiu atveju, sparta buvo 10 ar 15 proc. aukštesnė nei A lygoje“, – pastebėjo V. Dambrauskas.

Pamiklinti kojas svečiai buvo suplanavę tik kontratakuodami ir tokių progų turėjo.

Bet vienintelis puolėjas D. Šernas buvo pernelyg vienišas atakų smaigalyje – „Žalgirio“ naujokui nepavykdavo nei pergudrauti gynėjų, nei surasti komandos draugų.

Vilniečiai atliko tris smūgius į vartų plotą („Malmo“ – dvigubai daugiau), bet rimtesnio pavojaus juose šeimininkavusiam Zlatanui Azinovičiui nesukėlė.

„Treneris prieš rungtynės reikalavo sutankinti gynybą, išeiti į greitas atakas ir pagauti varžovus dideliuose plotuose, kuriuos jie kartais palieka neprižiūrimus. Rasti tuos plotus lyg ir pavykdavo, bet paversti atakas įvarčiu – ne. Dėl to labai gaila“, – kalbėjo D. Šemberas.

„Atakose trūko truputį tikslumo, paskutinio perdavimo“, – pripažino D. Šernas.

„Aštrumo stigo. Bet absoliučiai visų žaidėjų atsidavimu esu patenkintas“, – kritikos nesiėmė V. Dambrauskas.

Puolėjas gudravo

Ką žalgiriečiams dar reikia pakeisti savo žaidime, kad po atsakomosios dvikovos jie galėtų pratęsti pasirodymą Europoje?

„Negalima imti ir atsiverti. Reikės lygiai taip pat kompaktiškai gintis, iš esmės daryti tą patį, tik pasistengti atakuojant sužaisti geriau“, – kalbėjo D. Šemberas.

O D. Šernas pabrėžė, kad dabar svarbiausia – atsigauti fiziškai.

Tiesa, pats puolėjas ir rungtynių Malmėje pabaigoje dar nevirto iš kojų dėl nuovargio. Nors aikštėje atrodė priešingai: likus žaisti 5 minutes, žaidybinės praktikos pastaruoju metu stokojęs futbolininkas krito ant vejos, rodydamas į mėšlungio traukiamą koją. Toks varžovų žaidėjo elgesys labai nepatiko 12,5 tūkst. vietos sirgalių – pasirodo, ne be reikalo.

„Raumens man iš tiesų netraukė – tiesiog rezultatas tenkino, reikėjo šiek tiek „patempti“ laiką“, – šyptelėjęs prisipažino D. Šernas.

Beje, švilpimu po pirmo kėlinio Malmės sirgaliai palydėjo ir savo komandą, kuri pergalės neiškovojo jau ketvirtame mače iš eilės.

Primename, kad antro Čempionų lygos kvalifikacijos etapo, kuriame kovoja „Žalgiris“ ir „Malmo“, baigtis paaiškės Vilniuje liepos 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)