Pirmieji normatyvų kartelę įveikė šie sportininkai: Lina Grinčikaitė, 100m distancijos bėgimas - 11.71s (normatyvas: 12.00s), o 200m - 24,38s (normatyvas: 24,60s);

Lina Andrijauskaitė, šuoliai į tolį, 6,11m (normatyvas: 6.05m);

Alina Vaišvilaitė, rutulio stūmimas 15,52m (normatyvas: 14,20m);

Giedrė Aleknaitė, disko metimas 47,81m (normatyvas: 47m);

Vitalijus Gorbunovas, 800m distancijos bėgimas – 1 min. 51.10s (normatyvas: 1 min. 51.30s);

Artūras Kulnis, 400m barjerinis bėgimas – 52,85s (normatyvas: 53,70s);

Žilvinas Antanavičius, šuolis į aukštį – 2,14m (normatyvas: 2,14m);

Paulius Luožys, rutulio stūmimas – 18,25m (normatyvas: 17,50m);

Egidijus Petrauskas, disko metimas – 53,62m (normatyvas: 53.00m). E.Petrauskas normatyvą įvykdė šį savaitgalį vykusių LLAF taurės varžybų metu.

Lietuvos jaunimo lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris, Virginijus Mikalauskas, tikisi, kad iki liepos vidurio dar bent šeši ar aštuoni sportininkai perkops normatyvų kartelę.

“Europos čempionate dalyvaus daugiau kaip keturiasdešimt šalių, tad tikrai, silpnų varžovų nėra. Kiek man teko kalbėti su kitų komandų treneriais, visi ruošiasi labai rimtai. Mes darysim ką galėsim ir stengsimės su visomis komandomis, su visais priešininkais kovoti kiek galima geriau.”,- sakė V.Mikalauskas.

Liepos 21-24 dienomis Kaune vyksiantis 18-sis Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas šiais metais laukia rekordinio dalyvių skaičiaus. Čempionate jau pareiškė norą dalyvauti 1100 sportininkų iš 44 šalių. Lietuvos rinktinės treneris neslėpė, kad Lietuvos sportininkams teks varžytis su stipriausiomis žemyno komandomis: “Pirmiausia tai Rusija, galinga valstybė Prancūzija, Anglija, Italija… Galėčiau vardinti be galo. Tai šalys su giliom tradicijom ir gerais sportininkais. Kiek buvo varžybų, tiek šių šalių komandos pirmavo ir komandinėje įskaitoje, ir individualiose rungtyse. Mums konkurentų tikrai netrūksta.”

Kalbėdamas apie Europos čempionatą, vyriausiasis rinktinės treneris rezultatų prognozuoti nesiima. Tačiau didžiausios viltys siejamos su klaipėdiete sprintere Lina Grinčikaite, kuri Europos jaunimo čempionate bėgs 100m ir 200m nuotolius bei 4x100m estafetę. Lina 100m yra įveikusi per 11,71s. V.Mikalausko teigimu, staigmenų čempionate gali pateikti rutulio stūmikas, Paulius Luožys, 400m ir 800m bėgikai Vitalijus Gorbunovas ir Vitalijus Kozlovas, medalio tikimasi ir iš Artūro Kulnio.

Ruošdamiesi čempionatui jaunieji lengvaatlečiai šiuo metu intensyviai treniruojasi: “Pasiruošimas pačiame įkarštyje, sunkiausi darbai jau padaryti. Buvo dvi treniruočių stovyklos. Dalis sportininkų stovyklavo Palangoje balandžio 10-26 dienomis. Kita grupė, ištvermės sėmėsi Lenkijoje, ten buvome 16 dienų. Dabar sportininkai ruošiasi su savo treneriais, savo miestuose. Nematau tikslo sportininkus kur nors uždaryti, kad jie treniruotųsi vieni.”,- sakė V.Mikalauskas.

Kitas didelis sportininkų išbandymas laukia liepos pradžioje Italijoje vyksiančiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją