Brazilijos San Paulo mieste gimęs futbolininkas pasakojo, kad jam jau anksčiau yra tekę rungtyniauti Europos klubuose, tačiau atvykęs į Lietuvą jis pajuto skirtingą nei kitur kultūrą, prie kurios šiuo metu ir bando priprasti. Džiaugsmo dėl jam suteikto progos rungtyniauti pajėgiausiame Lietuvos klube neslepiantis žalgirietis teigė šioje šalyje norintis pasisemti kuo daugiau patirties tiek futbolo aikštėje, tiek už jos ribų.

„Šios komandos treneriai dirba kitaip nei kiti strategai, su kuriais man teko iki šiol susidurti. Jie man parodė, kad Lietuvoje turėsiu progą tobulėti ir tapti geresniu žaidėju. Čia turiu puikias sąlygas sustiprėti tiek fiziškai, tiek taktiškai. Man pavyko jiems įrodyti, kad turiu potencialo, o dabar belieka kiekvieną dieną sunkiai dirbti ir eiti į priekį“, – pažintimi su „Žalgirio“ trenerių štabu džiaugėsi brazilas.

Jau kelias savaites Lietuvoje praleidęs Eliandro nėra vienintelis daugelio futbolo tėvyne vadinamos Brazilijos atstovas komandoje. Sezono pradžioje prie žalgiriečių prisijungė Elivelto, o vasarą ekipą sustiprino Lucas Gaucho. „Žalgirio“ gretose taip pat rungtyniauja portugališkai kalbantis Jorge Chula.

„Dėl šių vaikinų man tikrai lengviau įsilieti į komandą. Iš kitos pusės, tai trukdo greičiau mokytis anglų kalbos, tačiau jie man labai padeda įsikurti Lietuvoje ir jaustis lyg namuose.

Atvykęs į Lietuvą noriu atversti naują lapą savo karjeroje. Noriu sužaisti kuo daugiau rungtynių ir pelnyti įvarčių. Nenoriu savęs spausti, kad būtinai pasižymėčiau kuo daugiau kartų, tačiau galiausiai įvarčiai pradės kristi į varžovų vartus“, - teigė legionierius.

Didele fizine jėga pasižymintis puolėjas tikina, kad mėgsta kontaktinį žaidimo stilių, o žaidžiant Maltoje jam kliuvo tai, kad futbolininkams buvo suteikiama per daug laisvės aikštėje.

„Manau, kad lietuviško futbolo stilius man bus labiau priimtinas. Čia nereikia vienam žaidėjui bėgti šimto metrų su kamuoliu, taip pat dažnai prireikia fizinės jėgos. Tikiu, kad čia galėsiu patobulinti savo greičio savybes, techniką ir pelnyti įvarčius“, – teigė futbolininkas.

Nenumaldomai artėjant UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėms prieš švedų „Malmo“ FF klubą, „Žalgirio“ naujokas papasakojo, kad kiekvienas žaidėjas gimtojoje Brazilijoje svajoja apie dalyvavimą šiame prestižiniame turnyre. Eliandro – ne išimtis. O dabar žaidėjas jaučia esąs labai arti šio tikslo.

„Labai seniai pažadėjau draugui, kad nupirksiu jam puikią dovaną, jeigu pateksiu į Čempionų lygą, todėl tai bus papildoma motyvacija stengtis atrankos etape. Tačiau pirmiausiai turiu būti pasiruošęs artimiausioms rungtynėms ir įvykdyti trenerio nurodymus. Žinau, kokios svarbos šios rungtynės bus „Žalgiriui“, todėl noriu padėti klubui įgyvendinti iškeltus tikslus.

Labai daug dirbu, kad galėčiau debiutuoti dar Malmėje. Atvykęs į Lietuvą žingsnis po žingsnio bandau pasiekti reikiamą fizinį pasiruošimą, o „Žalgirio“ treneriai man atvėrė duris į komandą“, – sakė puolėjas.

Nors Eliandro neteko daug girdėti apie būsimą žalgiriečių varžovą, tačiau legionierius žino, kiek daug pasiekė Švedijos čempionai. 21 kartą triumfavę vietiniame čempionate ir 14 kartų laimėję šalies taurę, „Malmo“ FF futbolininkai praėjusiais metais varžėsi ir UEFA Čempionų lygos grupių etape. Jame jie susitiko su tokiais Europos grandais, kaip Pirėjo „Olympiacos“, Madrido „Atletico“ ir finalo dalyviais Turino „Juventus“.

„Švedijoje reikės žaisti protingai. Neabejoju, kad šių rungtynių metu prireiks daug techninio ir fizinio žaidimo elementų, tačiau pirmiausiai reikės žaisti apgalvotai. Turėsime visi būti pasiruošę psichologiškai. Tai bus sunkus išbandymas, bet tikiu, kad „Žalgiris“ gali juos nugalėti“, – ambicijų neslėpė Lietuvos čempionų naujokas.

Eliandro papasakojo ir tai, kaip jam pavyko patekti į pirmąjį profesionalų klubą – daugkartinį Brazilijos čempioną „Cruizero“.

„Būdamas šešiolikos nuvykau į peržiūrą ir jie mane priėmė bei įtraukė į jaunimo ruošimo programą. 2010-aisiais sulaukiau kvietimo prisijungti prie pagrindinės komandos. Ilgai apie tai svajojau, tačiau būtent tuo metu to nesitikėjau. Treneris man padėjo priprasti prie aukštesnio žaidimo lygio, o jau pirmose rungtynėse pasižymėjau įvarčiu.

Vėliau su „Cruizero“ dalyvavau „Libertadores“ turnyre, kuris Pietų Amerikoje yra lyginamas su UEFA Čempionų lyga, o pirmose rungtynėse ir vėl pasižymėjau pelnytu įvarčiu. Tai buvo puiki profesionalios karjeros pradžia“, - pasakojo futbolininkas.

Brazilas pripažino, kad gyvendamas Brazilijoje net neįsivaizdavo, nei kur yra Lietuva, nei koks atstumas skiria šias dvi valstybes. Tačiau prie atstumo jis jau seniai yra pripratęs, o labiausiai tai ištverti jam padeda šeima.