Jau 20 minutę šeimininkai įgijo kiekybinį pranašumą, nes ginčytiname epizode tiesioginė raudona kortelė buvo parodyta varžovų gynėjui Carlos Zambrano.

Čiliečiai neužtruko išsiveržti į priekį: 42 min. po Alexio Sanchezo perdavimo, po kurio kamuolys atsitrenkė į virpstą, pirmas prie jo suskubo Eduardo Vargas ir pelnė pirmąjį įvartį.

Iškart po pertraukos, 49 min., tas pats E. Vargas pasižymėjo ir antrą kartą, tačiau arbitras įžvelgė gana abejotiną nuošalę ir šio įvarčio neįskaitė.

Intriga į rungtynes grįžo 60 min., kai po aštraus perdavimo iš krašto kamuolį į savo vartus nesėkmingai pasiuntė Gary Medelis. Čiliečių laimei, jau 64 min. E. Vargas įspūdingu šūviu it iš patrankos dar kartą nuginklavo Peru vartininką ir išplėšė saviškiams pergalę.

Tokiu būdu Čilės rinktinė penktą kartą (1955, 1956, 1979, 1987 ir 2015 m.) prasibrovė į „Copa America“ finalą ir sieks pirmojo titulo istorijoje.

Jiems finale iššūkį mes Argentinos arba Paragvajaus atstovai, kurie savo santykius aiškinsis antradienį.

Rungtynės:

Čilė 2 – 1 Peru
42' [1 – 0] Eduardo Vargas
60' [1 – 1] Gary Medel (į savo vartus)
64' [2 – 1] Eduardo Vargas

20' Carlos Zambrano (Peru) parodyta raudona kortelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)