Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas teigė, kad šiemet į universiadą vyksta tik geriausi atletai, bet apie būsimus medalius kalbėjo nedrąsiai.

„Į universiadą vyksta patys geriausi sportininkai tiek lengvosios atletikos, tiek dziudo rungtyse. Lietuvos studentų krepšinio rinktinę galima pavadinti antrąją Lietuvos krepšinio rinktine. Iš jos visą laiką tikimąsi labai daug. Šiais metais galbūt silpniau atrodo plaukimo komanda, nes vyksta atranka į Olimpines žaidynes“, – teigė LSSA prezidentas.

Į Pietų Korėją vyksta ne tik stipri krepšinio komanda bet ir puikiai pasirengę lengvaatlečiai. Bėgikė Eglė Balčiūnaitė tikino, kad vyksta vedina tikslo patekti į trejetą stipriausių.

„Gal nuskambės kiek arogantiškai, tačiau tikslas yra patekti į trejetą. Praėjusioje universiadoje laimėjau bronzos medalį, dar prieš tai vykusiose žaidynėse likau ketvirta. Šiais metais norėčiau palipėti dar aukščiau“, – teigė lengvaatletė.

Pirmą kartą Universiadoje varžysis rankininkai – ši sporto šaka šiemet įtraukta į studentų sporto žaidynes. Lietuvos studentų rankinio rinktinės treneris Miglius Astrauskas teigė, jog ekipa tinkamai pasiruošusi žaidynėms, tačiau varžovai nepažįstami, todėl kalbėti apie galutines vietas yra sunku.

„Didžiąją dalį Lietuvos rinktinės sudaro jauni žaidėjai, studentai. Todėl kartu su Europos čempionato atrankos rungtynėmis vyko ir pasiruošimas žaidynėms. Viskas vyko sklandžiai ir esame pasiruošę. Kalbėti apie galutines vietas tikrai anksti, nes pirmą kartą dalyvaujame tokio rango turnyre, varžovai nepažįstami, tiesiog eisime kautis ir stengsimės pademonstruoti kuo geresnį rezultatą.

Prieš dvejus metus Kazanėje vykusioje Universiadoje lietuviai iškovojo 6 aukso, 1 sidabro ir 4 bronzos medalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)