26-erių metų R. Aksionova ketvirtfinalyje 4:0 nugalėjo baltarusę Alesią Staroverovą, pusfinalyje 0:4 pralaimėjo žaidynių šeimininkei Nazakat Chalilovai, o dvikovoje dėl bronzos susitiko su rumune Codrina Ionescu ir įveikė ją rezultatu 3:1.

Po laimėtos dvikovos dėl bronzos kovotoja dėkojo savo treneriui Svajūnui Polikevičiui: „Iš pradžių išsigandau, kad ir vėl galiu pralaimėti, nes kažkas neišeina. Bet po truputį atsigavau, treneris sakė, ką daryti, parodyti, ką galiu. O aš galiu daug veiksmų padaryti. Sakė: „Imk kairę ranką, dirbk parteryje, kentėk. Skaičiavo man, kiek sekundžių liko. Jis labai man padėjo.“

R. Aksionova treniruotes lanko nuo devynerių metų: „Pradėjau nuo dziudo, po to atsirado ir sambo. Dabar treniruojuosi abi šias sporto šakas, nes jos panašios. Pastaruoju metu daugiau dalyvauju sambo varžybose, nes ši sporto šaka suteikia daugiau galimybių. Man ji ir labiau patinka.“

Bronzos medalis atiteko ir bulgarei Magdalenai Varbanovai, kuri 2:0 nugalėjo turnyro armėnę Sosę Balasanijan.

Auksą užtikrintai laimėjo rusė Anna Charitonova, kuri finale 4:0 pranoko šeimininkę Nazakat Chalilovą.

R. Matukas ketvirtfinalyje 0:2 pralaimėjo baltarusiui Andrejui Kozusionokui, kuris po pergalės 3:1 pusfinalyje prieš būsimą lietuvio varžovą kovoje dėl bronzos armėną Ašotą Danielianą iškopė į finalą.

Galvą apsibintavęs, nes saugo neseniai lūžusią ausį, R. Matukas lemiamoje kovoje 2:1 įveikė dukart pasaulio čempioną A. Danielianą ir pasidabino bronzos medaliu.

Aukso medalis atiteko rusui Alsimui Černoskulovui, kuris finale 2:0 įrodė savo pranašumą prieš baltarusį Andrejų Kazusionaką.

Europos žaidynių medalių taupyklėje Lietuva dabar turi jau keturis apdovanojimus: kanojininko Henriko Žustauto iškovotą auksą, taip pat – paplūdimio tinklininkių Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės bei sambo kovotojos R. Aksionovos ir R. Matuko bronzos medalius.

R. Aksionovą ir R. Matuką pasveikino LR prezidentė ir premjeras

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino sambo imtynininkus Rūtą Aksionovą ir Radvilą Matuką savo svorio kategorijose iškovojusius Europos žaidynių bronzos medalius.

„Šie medaliai – kasdienio Jūsų darbo ir ištvermės įvertinimas. Jais didžiuojamės mes visi – Jūsų artimieji, treneriai ir visa Lietuva, tikinti, kad dar nekart pradžiuginsite mus skambiomis pergalėmis“, – rašoma sveikinime.

Šalies vadovė Lietuvos atstovams palinkėjo stiprybės ir sėkmės būsimose varžybose.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat pasveikino R. Aksionovą ir R. Matuką.

„Žaviuosi Jūsų geležine valia, kurios ypač reikia dvikovinėse sporto šakose, džiaugiuosi iškovotais medaliais, dėkoju už mūsų šalies garsinimą ir linkiu sėkmės ateities varžybose“, – teigiama premjero sveikinime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)