Pirmadienio rytą UEFA paskelbus atrankos burtų grupes, „Žalgiriui“ „grėsė“ šeši potencialūs oponentai: Glazgo „Celtic“ (Škotija), Borisovo „Bate“ (Baltarusija), HJK „Helsinki“ (Suomija), FK „Molde“ (Norvegija), Herningo „Midtjylland“ (Danija) ir „Malmo“.

„Normalu, kad sužinojus galimus varžovus, kilo visokių norų. „Celtic“ žadėjo didelę finansinę naudą klubui ir miestui, gatvės būtų užtvindytos škotų sirgaliais. Sportine prasme labiau norėjosi „Helsinki“, o „Bate“ būtų palankus variantas dėl nebrangios kelionės. Bet, mano nuomone, visi varžovai yra tokie, su kuriais galime žaisti“, – burtus komentavo „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Žaisti teks su 18-a Švedijos čempionų titulų savo trofėjų galerijoje turinčia Malmės komanda, kuri praėjusiais metais iškopė į pagrindinį Čempionų lygos turnyrą ir grupių etape per 6 mačus pelnė 3 taškus.

Norvego Age Hareide auklėtiniai šiame sezone žengia nacionalinėse pirmenybėse žengia ketvirtoje vietoje, per 13 rungtynių surinkę 25 taškus. „Malmo“ turi legionierių iš Norvegijos, Peru, Ganos ir Albanijos, o garsiausias ekipos futbolininkas yra 32-ejų buvęs ilgametis Švedijos rinktinės puolėjas Marcusas Rosenbergas, praeityje žaidęs tokiuose klubuose kaip Brėmeno „Werder“ (Vokietija), Amsterdamo „Ajax“ (Olandija) ar „West Bromwich Albion“ (Anglija).

„Varžovas – stiprus, iš futbolo šalies. Kad ir kaip būtų sunku, niekas nesikeičia, mums iškeltas tikslas įveikti šį etapą. Visas šešių mėnesių pasiruošimas, komandos pastiprinimai buvo skirti tam, kad galėtume nesibaiminti dėl burtų“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

Pernai žalgiriečiai įsitikino, kokie negailestingi gali būti burtai: Kroatijos čempionams Zagrebo „Dinamo“ bendru rezultatu 0:4 nusileidę lietuviai baigė pasirodymą Europoje jau po dvejų rungtynių.

Bet M. Nikoličiui atrodo, kad „Malmo“ – silpnesnė ekipa nei buvo „Dinamo“.

„Be galo tikiu savo komanda, svarbiausia, kaip patys būsime pasiruošę. Manau, kad laimėsime“, – optimizmu spinduliavo vienas „Žalgirio“ vadovų.

„Manyčiau, kad skandinavų futbolas mums palankesnis nei Balkanų. Būsime jiems kietas riešutas“, – antrino V. Dambrauskas.

Panašiai mąsto ir „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas.

„Žalgiris“ dabar yra tokio lygio komanda, kad šiame etape mums baisių varžovų nėra. Manau, kad pajėgumu jie labai nesiskiria nuo mūsų“, – sakė sostinės ekipos veteranas.

Ruošdamiesi Čempionų lygos atrankai vilniečiai ketina liepos pradžioje namuose sužaisti draugiškas rungtynes su kol kas neskelbiamu varžovu. Anot M. Nikoličiaus, mačas bus skirtas ne tik palaikyti varžybų ritmą pertraukos A lygos tvarkaraštyje metu, bet ir išbandyti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione klojamą naują dirbtinę dangą.

Gali būti, kad išbandyti reikės ir dar vieną naujoką. Prie praėjusią savaitę komandą papildžiusių portugalo Jorge Chulos ir brazilo Lucaso Gaucho gali prisijungti peržiūroje esantis pastarojo tautietis Eliandro. Puolėjo likimas paaiškės po šią savaitę suplanuotos nuodugnios medicininės apžiūros.

Be to, motyvuoti komandą prieš startą Čempionų lygoje planuojama ir piniginėmis premijomis, kurios žaidėjams atiteks, jei pavyks įveiktą antrą atrankos etapą.

M. Nikoličiaus nuomone, padaryta viskas, kad ekipa pakartotų savo 2013-ųjų žygį, kuomet UEFA Europos lygos atrankoje žalgiriečiai eliminavo tris klubus ir suklupo tik ties paskutiniu barjeru, skyrusiu nuo grupių varžybų.

„Žalgiris“ yra ta komanda, kuri gali duoti impulsą Lietuvos futbolui. Puikiai prisimename tą vasarą, labai norėtume, kad ji pasikartotų“, – patikino M. Nikoličius.

Antrą Čempionų lygos atrankos etapą Lietuvos čempionai pradės liepos 15 d. „Swedbank stadion“ arenoje, talpinančioje 21 tūkst. žiūrovų, o atsakomąsias rungtynes namuose žais po savaitės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)