26-erių metų R. Aksionova ketvirtfinalyje 4:0 nugalėjo baltarusę Alesią Staroverovą, pusfinalyje 0:4 pralaimėjo žaidynių šeimininkei Nazakat Chalilovai, o dvikovoje dėl bronzos susitiks su rumune Codrina Ionescu.

Rumunijos sportininkė ketvirtfinalyje 1:3 turėjo pripažinti azerbaidžanietės N. Chalilovos pranašumą.

„Apie varžovę nieko nežinojau, nebuvau jos mačiusi. Kova buvo sunki tuo, kad pralaimėjau paėmimus ir tada jau nieko nepadariau. Daug kas priklauso nuo tam tikrų dalykų“, - po pralaimėjimo kalbėjo R. Aksionova. - Esu nusiteikusi kovoti kiek galėsiu. Tikiuosi, geriau nei dabar.“

R. Matukas ketvirtfinalyje 0:2 pralaimėjo baltarusiui Andrejui Kozusionokui, kuris po pergalės 3:1 pusfinalyje prieš būsimą lietuvio varžovą kovoje dėl bronzos armėną Ašotą Danielianą iškopė į finalą.

„Baltarusis yra tikrai pajėgus sportininkas, vienas favoritų šitam sporte, pasaulio dziudo ir sambo čempionas. Aš visada kovoju svorio kategorijoje iki 82 kg, tačiau šiose žaidynėse neolimpinėse sporto šakose padarė kas antrą svorio kategoriją, tad mane teko eiti į aukštesnę, iki 90 kg. Iš esmės kažkiek galėjau dar paspausti kovos metu, bet irgi saugojausi priešininko, o galiausiai rizikavau ir nukritau. Nebuvo ką prarasti, laikas ėjo į pabaigą, šiaip kova buvo apylygė“, - aiškino R.Matukas. Jis kovoja apsibintavęs galvą, nes saugo neseniai lūžusią ausį.

Kaip ir R .Aksionova, pirmą barjerą Europos žaidynėse be kovos peržengė ir badmintonininkas Kęstutis Navickas. Jis nesulaukė net dviejų varžovų. Baku nepasirodė kartu su lietuviu D grupėje turėję žaisti olandas Ericas Pangas ir ukrainietis Dmitrijus Zavadskis.

Tad Lietuvos sportininkui ir taip pat į šią grupę patekusiam bulgarui Blagovestui Kisjovui prieš abu neatvykusius žaidėjus įskaitytos techninės pergalės 2:0 ir iškart atiteko bilietai į aštuntfinalį. O jų tarpusavio mače trečiadienį paaiškės grupės nugalėtojas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją