„McLaren“ į Austriją atsivežė tik vieną patobulinimų paketą ir šį kartą jis atiteks būtent F. Alonso. Pirmasis automobilio atnaujinimo paketas buvo skirtas Jensono Buttono automobiliui, kurį sportininkas išmėgino dar Kinijos GP metu.

Tarp atnaujinimų bus nauja nosis, nauji priekinis ir galinis sparnai bei kiti elementai. Atnaujinimus sportininkas turėtų išbandyti penktadienį vyksiančių laisvųjų treniruočių metu.

Atnaujinimus paruošė ne tik „McLaren“, bet ir variklių gamintoja bei tiekėja „Honda“. Kadangi variklis bus keičiamas F. Alonso automobilyje, ispanas neišvengs 10 starto pozicijų baudos. Už papildomus jėgainės elementų keitimus sportininkui gali būti skirtos dar kelios baudos.

Beje, „McLaren“ ekipa svarsto šį savaitgalį variklį pakeisti ne tik F. Alonso, bet ir J. Buttono automobilyje.

Taip nusprendė „Red Bull“ komanda, kurios abiejuose automobiliuose bus sumontuoti nauji „Renault“ varikliai. Tai reiškia, kad po kvalifikacinių važiavimų abiems ekipos pilotams – Danieliui Ricciardo ir Daniilui Kvyatui – bus skirtos 10 starto pozicijų baudos.

Iki šiol pastarųjų sportininkų automobiliuose buvo sumontuoti jau ketvirtieji varikliai. Apie tai, kad komanda prieš Austrijos GP gali juos pakeisti, anksčiau minėjo ekipos vadovas Christianas Horneris.

Inžinierių susirinkimo metu buvo nuspręsta, kad „Red Bull Ring“ trasoje, kurioje yra svarbi variklio galia, bus keičiami varikliai abiejuose „Red Bull“ komandos automobiliuose.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.