Dvidešimt jaunų ir perspektyvių vartų sargų, kurie išbandė savo jėgas trečius metus iš eilės vykusiame turnyre, kurį, kaip ir kasmet, organizavo Vilniaus „Žalgirio“ vartininkų treneris Audrius Paškevičius.

„Turnyras praėjo sklandžiai ir įdomiai. Buvo daug intriguojančių dvikovų, vaikinai stengėsi, turėjo pademonstruoti visas šiuolaikiniam vartininkui reikiamas savybes. Gaila, kad kai kurie norintys negalėjo atvykti dėl patirtų traumų, bet jų lauksime kitais metais.

Kai kurie vartininkai, lyginant pagal praėjusį turnyrą, yra patobulėję, kai kuriems dar teks nemažai treniruotis. Džiugu, kad M. Tupikas išlaikė titulą, neprarado nugalėtojo mentaliteto“, - pasakojo A. Paškevičius.

Trenerio teigimu, svarbų vaidmenį turnyro metu vaidino nuovargis. Negailestingai kepinant saulei susirinkę vartininkai išbandė ne tik savo sugebėjimus saugant vartus, bet ir ištvermę.

„Kai kurios iš pirmų dvikovų netruko nė minutės, tačiau pabaigoje žaidėjai pradėjo justi nuovargį, dažnai žaisdavo iki paskutinės nustatyto laiko sekundės“, - pasakojo renginio organizatorius.

Iš Šiaulių kilęs M. Tupikas džiaugėsi jaunųjų vartininkų turnyre nugalėjęs jau antrą kartą iš eilės ir pripažino, kad jausmas, kai esi geriausias, yra neapsakomas.

„Turnyre dalyvavo daugybė vartininkų iš visos Lietuvos, todėl laimėti titulą yra nuostabus jausmas. Apginti titulą visada yra sunkiau, negu jį iškovoti pirmą kartą. Praėjusiais metais nepatyriau nė vieno pralaimėjimo, tačiau šį kartą teko stipriai paprakaituoti, kad nugalėčiau“, - įspūdžiais dalinosi M. Tupikas.

Kasmetiniame jaunųjų vartininkų turnyre varžėsi 1998–2000 metais gimę vartų sargai. Antrą vietą užėmė finale pralaimėjęs Ovidijus Šaulys, trečią – Kevinas Drungilas.

Rezultatai

1. Milvydas Tupikas
2. Ovidijus Šaulys
3. Kevinas Drungilas
4. Remigijus Mikalainis
5. Titas Krapikas
6. Erlandas Duršlikas
7. Vainius Paškevičius
8. Arijus Bražinskas
9. Pijus Petkevičius
10. Saulius Gelažūnas
11. Airidas Mickevičius
12. Dovydas Diržius
13. Lukas Paukštė
14. Kristupas Burba
15. Aleksandras Mališauskas
16. Justas Macidulskas
17. Kajus Urbietis
18. Gustas Baliutavičius
19. Germanas Jermakovas
20. Adomas Knyva

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)