Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas po mačo teisinosi, jog tokia sudėtimi komanda žaidė pirmą kartą.

„Rungtynių eiga buvo išspręsta per pirmąjį kėlinį. Retai taip būna, bet iš keturių smūgių į vartų plotą Vengrijos rinktinė pelnė keturis įvarčius. Tai parodo didelį varžovų meistriškumą. Kita vertus, varžovams davėme laisvai smūgiuoti. Tokia sudėtimi, kokia išėjo šiandien, rungtyniavome pirmą kartą. Turbūt ir tai atsiliepė žaidimui. Rezultatas visada yra svarbu, bent jau man. Nemalonu pralaimėti trečias rungtynes tokiu pačiu rezultatu. Nesinori, kad tai peraugtų į ligą. Naujokų žaidimą įvertinti sunku neatlikus analizės. Bet teigiamą įspūdį paliko Vykintas Slivka, Linas Klimavičius, į komandą sugrįžęs Deividas Česnauskis“, - sakė I. Pankratjevas.

Lietuvos rinktinės gynėjas Georgas Freidgeimas: „Pirmos 30 minučių buvo katastrofiškos. Jeigu ne jos, tikrai būtų visai kitos rungtynės. Deja, praleidome vieną įvartį, po jo krito antras, trečias. Komanda pasimetė. Galima pagirti ir varžovus, įvarčiai gražuoliai, visi idealiai atlikti. Nebuvo daug smūgių, bet visi pasiekė savo tikslą. Po pertraukos padarėme išvadas, žaidimas pagerėjo. Stengėmės žaisti ir kovoti iki pabaigos, turėjome progų. Turime daryti išvadas, dar yra laiko iki dvikovos su šveicarais.“

Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Spalvis: „Per pirmą pusvalandį pralaimėjome rungtynes, darėme kvailas klaidas. Pirmąjį kėlinį žaidėme labai prastai. Antrąjį kėlinį galbūt ir vengrai žemesnį bėgį įjungė. Reikia daugiau padirbti taktiškai ir daryti mažiau klaidų.“

Lietuvos rinktinės saugas Vykintas Slivka: „Užduotis po pertraukos buvo neprasileisti įvarčio, palaikyti kamuolį. Futbolas yra komandinis žaidimas, todėl sunku vertinti savo pasirodymą. Dešimties minučių atkarpa, kai praleidome du įvarčius, buvo nedidelis šokas. Vėliau nebuvo taip blogai.“

Kitas kontrolines rungtynės lietuviai žais birželio 8 dieną su Maltos futbolo rinktine. Birželio 14 dienos vakarą LFF stadione vyks pagrindinis šio mėnesio išbandymas - mačas su galinga Šveicarijos komanda.

Rungtynių statistika:

Vengrija - Lietuva 4:0 (4:0)

Debreceno „Nagyerdei" stadionas, 5218 žiūrovų
Teisėjas - Miroslav Zelinka (Čekija)

Įvarčiai: 15 min. Zoltán Stieber, 20 min. Balázs Dzsudzsák, 29 min. Nemanja Nikolics, 30 min. Tamás Priskin (Vengrija)

Įspėtas: 44 min. Dániel Tőzsér (Vengrija)

Lietuva: Saulius Klevinskas, Vytautas Andriuškevičius (76 min. Tadas Kijanskas), Linas Klimavičius, Tomas Mikuckis (46 min. Georgas Freidgeimas), Egidijus Vaitkūnas, Donatas Kazlauskas (46 min. Vytautas Lukša), Mindaugas Panka, Karolis Chvedukas (72 min. Mantas Kuklys), Deividas Česnauskis; Gratas Sirgėdas (58 min. Vykintas Slivka), Deivydas Matulevičius (62 min. Lukas Spalvis).

Vengrija: Dénes Dibusz (46 min. Gábor Király), Nemanja Nikolić (46 min. Ádám Szalai), Roland Szolnoki, Tamás Priskin (46 min. Krisztián Németh), Zoltán Stieber (46 min. Jószef Varga), Gyula Forró (46 min. Leandro de Almeida), Ádám Lang, Attila Fiola (46 min. Zoltán Szélesi), Balázs Dzsudzsák, Dániel Tőzsér, Ádám Simon.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)