Pasak varžybų rengėjų, rezultatai gali pasirodyti netgi pirmadienį, todėl nugalėtojai jų ieškoti turėtų renginio puslapyje.

„Vilnius Challenge“ varžybose vyrų, moterų ir mišrios komandos įveikė įvairias sporto rungtis. Dalyviai orientavosi mieste, važiavo dviračiais, įveikė bėgimo, požemių, plaukimo, irklavimo bei riedučių rungtis.

Jau 7-ą kartą organizuojamame renginyje dalyviai varžėsi keturiose skirtingo sudėtingumo trasose. Varžybose dalyvavo beveik 1600 sporto entuziastų

Nugalėtojai vis tik aiškūs

Nors galutiniai rezultatai nepaskelbti, vis dėlto potencialūs varžybų laimėtojai vienoje trasoje yra aiškūs. Sudėtingiausios, juodosios trasos nugalėtojais mišrių porų įskaitoje greičiausiai bus pripažinti šio turnyro veteranai, daugkartiniai nugalėtojai Dainius Mačiulis ir Ramunė Arlauskienė. Jie nepraleido nei vieno įskaitinio punkto ir aplenkė net vyrų duetus. R. Arlauskienė yra daugkartinė Europos orientavimosi kalnų dviračiais čempionė, o D. Mačiulis - Europos radijo orientacinio sporto čempionas.

„Jaučiuosi labai gerai, nes šiemet laimėjome absoliučiai, anksčiau tik mintyse pasvajodavau apie tai, o dabar „davėme į kaulus“ ir vyrams. Šiais metais lengviausia rungtis buvo plaukimas su plaustais Vilnele, ten gali paplaukti, gali tiesiog pagulėti. Žinoma, sunkiausia buvo bėgimas ir važiavimas dviračiais, nes Pavilnio regioniniame parke gana aukšti kalnai, o punktai, žinoma, buvo pačiose aukščiausiose vietose“, - DELFI sakė R. Arlauskienė.

Pasak sportininkės, konkurentų šiais metais buvo mažai: „Manau, kad varžybos tobulėja, suranda naujų idėjų, rungčių įvairovės. Tačiau konkurentų mums pernai buvo, o šiais metais neatsirado, tikėjausi, kad vyrukai bus stipresni, bet galbūt jiems buvo ne ta diena.“

Sportininkės porininkas D. Mačiulis pasakojo apie pasiruošimą šiam turnyrui, kuris reikalauja laiko.

„Mūsų privalumas yra mūsų patirtis, be to, reikia bendro fizinio pasiruošimo ir navigacijos įgūdžių. Tarp šių varžybų nugalėtojų dominuoja orientacinio sporto žinovai. Nuo kiekvieno pavasario pradžios mes specialiai ruošiamės šiam renginiui. Vieną dieną važiuojame dviračiu, kitą dieną pabėgiojame, orientavimosi trasoje pasportuojame“, - DELFI pasakojo D. Mačiulis.

Pašnekovas atskleidė, kad kitais metais taip pat planuoja nepraleisti šių varžybų: „Pastebėjome, kad jų lygis auga ir džiugu, kad vis daugiau žmonių ryžtasi pasirinkti ilgiausią ir sunkiausią trasą. Visuomet rekomenduoju ją rinktis, nes organizatoriai ten sugalvoja pačias įdomiausias užduotis, ji yra pati linksmiausia. Šiais metais man labiausiai patiko užduotis su plaustais, nes ji buvo labai gaivinanti, o vanduo dabar tikrai nešaltas.“

Trūko vandens

Varžybose dalyvavo ir DELFI darbuotojų komandos. Lengviausioje, žalioje trasoje finišavusios komandos dalinosi savo įspūdžiais ir įžvelgė kelias problematiškas varžybų vietas.

„Šiais metais buvo sunkiau negu pernai, visko nesuspėjome. Pernai įveikėm visas užduotis, o šiais metais nepasižymėjome septyniuose punktuose. Nesusiorientavome Antakalnio miškuose, punktai buvo įkišti giliai į mišką nuo pagrindinio kelio“, - pasakojo varžybose dalyvavusi DELFI darbuotoja Daiva Juozaitytė.

Varžybos turėjo ir problemų: „Trūko vandens, jeigu būtų galimybė, būtų smagu, kad kitais metais vandens būtų įskaitiniuose punktuose. Be to, prašymas organizatoriams yra pažymėti finišo vietą legendoje, nes joje paskutinis taškas yra užduoties taškas.Tai buvo neaišku ir pernai, ir šiemet, žmonių minioje finišo punktas pasiklydęs ir daug kas jo nepastebėjo.“

„Pirmą kartą dalyvavome varžybose ir pasirinkome pačią paprasčiausią trasą, galiu pasakyti, kad ačiū Dievui, jog nepasirinkome sudėtingesnės, nes ir dabar ne visus punktus įveikėme. Antakalnio miškuose buvusi užduotis buvo sunki: ir pro kapines teko važiuoti, laiptais neštis dviračius, ir per kapinių tvorą lipti, bet ten buvo ir smagu, nes visi žmonės vieni kitiems padėjo“, - įspūdžiais dalinosi DELFI sveikatos temų reporterė Giedrė Armalytė.

Ji taip pat pastebėjo, kad varžybose galėto būti daugiau vandens, mat jis daugumai pasibaigė greitai.

„Vilnius Challenge“ – pirmosios urbanistinės multi-sporto varžybos Lietuvoje. Pirmą kartą Vilniuje 2009 metais vykusios varžybos sutraukė 250 dalyvių, kurie jėgas išbandė 20 km ir 60 km trasose. Praėjusiais metais renginyssulaukė daugiau nei 1300 entuziastų iš 15 pasaulio valstybių.