Pasaulio jaunimo čempionui H. Žustautui tai buvo skambiausia karjeros pergalė suaugusiųjų varžybose. Kitas Lietuvos sportininkas olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas startavo gerokai prasčiau ir nesugebėjo pavyti lyderių. Jis galiausiai liko ketvirtas (40.703).

H. Žustautas J. Šukliną aplenkė ir nesenai Trakuose vykusiose Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybose, kuomet šie sportininkai pirmą kartą varžėsi oficialiame plaukime. Tuomet H. Žustautas nuotolį įveikė per 38.576 sek. ir devyneriais vyresnį konkurentą paliko sau už nugaros (38.779).

Henrikas Žustautas

Vokietijoje vienviečių kanojų 200 m rungtyje šeštadienį sidabro medalį kiek netikėtai iškovojo kinas Qiangas Li (40.460), o bronza atiteko pajėgiam Ispanijos kanojininkui Alfonso Benavidesui (40.499).

Vyrų dviviečių baidarių 200 m rungties A finale Europos čempionato bronzos medalininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas užfiksavo 32.766 sek. laiką ir užėmė 7-ą vietą. Nugalėtojais tapo serbai Marko Novakovičius ir Nebojsa Grujičius (31.669).

Vakare vyrų vienviečių baidarių 200 m rungties pusfinalyje plauks Ignas Navakauskas ir E. Ramanauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)