Žalgiriečiams šis mačas gali tapti istoriniu. Jie kovos dėl rekordinio ketvirto iš eilės, o iš viso devinto LFF taurės trofėjaus. To pasiekti nepavyko dar nei vienai mūsų šalies komandai.

Ruošiantis šioms svarbioms rungtynėms Vilniaus miesto komanda spaudos konferencijos metu pristatė savo tikslus artėjančiam finalui.

„Kiekvienais metais vyksta vis nauja kova dėl taurės titulo, todėl nesidairome atgal, laukiame būtent šio finalo. Patekus į jį negali būti jokių neigiamų minčių. Dėl šios priežasties ir žaidžiame, kad iškovotume trofėjus. Kelias iki šių rungtynių nebuvo lengvas, todėl norime jį vainikuoti dar viena pergale“, – sakė žalgiriečių kapitonas Deividas Šemberas.

Pirmą kartą kaip vyriausiasis komandos treneris LFF taurės finale dalyvausiantis Valdas Dambrauskas teigė, kad jo vadovaujamos ekipos tikslai išlieka tokie patys, kokie buvo iškelti dar sezono pradžioje.

„Turime puikų kolektyvą, kuris yra pasiruošęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Šiais metais norime laimėti visuose Lietuvos turnyrų frontuose. Esame rimtai nusiteikę ir norime dar kartą parvežti taurę į Vilnių“, – sakė žaliai baltų strategas.

Šeštadienį sostinės ekipos laukia LFF taurėje savo priešininkus traiškęs Klaipėdos „Atlanto“ klubas. Pasak V. Dambrausko, šiame turnyre keturiolika įvarčių pelnę klaipėdiečiai gali mesti rimtą iššūkį dabartiniams taurės savininkams.

„Jau ilgą laiką jiems nepavyko laimėti jokių trofėjų. Tai jauna komanda, todėl klaipėdiečiai ruošis žūtbūtinei kovai. Jiems tai bus galbūt svarbiausios rungtynės gyvenime. Jeigu mes būtume komanda, esanti čempionato lentelės viduryje, mums tai irgi būtų svarbiausias mačas karjeroje. Tačiau dabar tai bus eilinės rungtynės, kuriose turėsime įrodyti savo pranašumą.

Šeštadienį nebeturėsime prabangos suklysti, nes tiesiog nebus laiko ištaisyti klaidas. Viskas spręsis vienerių rungtynių metu ir mes padarysime viską, kad jas laimėtume“, – savo komandos ketinimų neslėpė V. Dambrauskas.

Žalgiriečių kapitonas D. Šemberas tikino, kad Šiauliuose tikėsis įnirtingos ir akiai patrauklios dviejų komandų akistatos, kurioje netruks nei emocijų, nei kovos „iki paskutinio kraujo lašo“.

„Jau senokai „Atlantas“ stengiasi su mumis konkuruoti čempionate, o finalas taps tik dar didesne paskata. Šeštadienį susitiks dviejų labai skirtingų stilių komandos. Tai, kad pastarosiose rungtynėse jie leido pailsėti visiems savo lyderiams, tik parodo, kad jie taip pat yra rimtai nusiteikę ir be kovos nepasiduos.Tikimės, šiauliečiams surengti gražią futbolo šventę“, – žadėjo geriausiu praėjusių metų „Žalgirio“ žaidėju išrinktas futbolininkas.

Žalgiriečių ir pajūrio futbolininkų akistata LFF taurės finale nebus pirmoji. Komandos dėl šio trofėjau rungėsi dar 2000/01 metų sezone. Tąkart rezultatu 1:0 triumfavo klaipėdiečiai.

2014/15 metų LFF taurės finalas įvyks jau šį šeštadienį. Rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ Šiaulių miesto stadione prasidės 14 valandą.