Tarptautinis fechtavimo turnyras „Gaja-Dvikova Cup 2015“ tai - tarsi generalinė repeticija jauniesiems Lietuvos sportininkams prieš didžiausią regione jaunimo ir jaunių fechtavimo renginį.

Turnyre špagas surems pajėgiausi Lietuvos jaunieji fechtuotojai ir kaimyninių šalių špagininkai, tarp kurių - Europos elito atstovai. Į tarptautinį fechtavimo turnyrą „Gaja-Dvikova Cup 2015“ atvyksta baltarusas Dennis Pavlovskis, danė Emilia Cecilia Borrye ir estė Karoliine Loit. Aštuoniolikmetis D. Pavlovskis demonstravo puikią formą ir 2014-2015 metų sezono pabaigoje Europos jaunimo (U23) reitinge užkopė į 3 vietą. Sportininkas taip pat puikiai pasirodė 2014 metų Europos jaunimo (U20) čempionate Izraelyje, kur užėmė 12 vietą ir 2013 metų pasaulio jaunių (U17) čempionate Kroatijoje, kur liko 7-as.

Kaune bus galima pamatyti Danijos atstovę E. C. Borrye, kuri visą 2014-2015 metų sezoną stabiliai dalyvavo pasaulio jaunimo (U20) ir Europos jaunių (U17) taurių varžybose, o sezoną baigė užimdama aukštą 9 vietą pasaulio jaunių (U17) čempionate Uzbekistane.

Į tarptautinį fechtavimo turnyrą „Gaja-Dvikova Cup 2015“ atvyksta ir tituluota fechtavimo atstovė iš Estijos K. Loit. Jaunoji estė 2014-2015 metų sezone daugelyje Europos jaunių (U17) taurės etapų papuldavo į geriausiųjų 10-uką ir baigė sezoną aukštoje 14 reitingo vietoje.

Varžovams lygiavertę konkurenciją sudaryti ir dėl trofėjų kovoti bandys Lietuvos jaunimo ir jaunių fechtavimo rinktinės nariai: Viktė Ažukaitė, Akvilė Katkovaitė, Edgaras Dvariškis, Kasparas Šatkauskas, Matas Bartaška, Rokas Jukna ir kiti. Tarptautinio fechtavimo turnyro „Gaja-Dvikova Cup 2015“ svečiai turės galimybę pasigrožėti įnirtingomis kovomis, o jaunieji fechtuotojai – kovoti dėl garbingų titulų ir vertingų prizų.

Turnyro „Gaja-Dvikova Cup“ istorija prasidėjo 2012 metais, kuomet Kauno fechtavimo klubo „Dvikova“ 20 metų jubiliejui paminėti, bendradarbiaujant su „Gaja“, buvo surengtas pirmas tarptautinis fechtavimo turnyras. Per ketverius metus turnyro dalyvių ir atstovaujamų šalių skaičius išaugo kelis kartus, o šių metų turnyre laukiama daugiau nei 150 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Danijos, Norvegijos, Vokietijos ir Armėnijos.

Turnyras vyks gegužės 22-24 dienomis, Kauno „Gajos“ salėje (Bijūnų g. 12).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją