Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 19 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. 

„Žalgiris“ ir toliau siekia įrodyti, jog pralaimėjimas „Trakams“ turnyro favoritų iš vėžių neišmušė. Triuškinamais rezultatais pasiektos pergalės neleidžia abejoti, jog „Stumbro“ klubui LFF stadione bus labai sunku.

Vargu, ar visos žalgiriečių mintys yra sutelktos į artėjantį LFF taurės finalą. Jei čempionai nugalės svečius iš Kauno – jie sugrįš į pirmą turnyro lentelės vietą. Tokio tikslo neslėpė ir „Žalgirio“ saugas Paulius Janušauskas. Anot futbolininko, viršūnė priklauso žaliems ir baltiems ir jie sieks joje įsitvirtinti. Sostinės ekipa per paskutinius tris mačus pelnė net 16 įvarčių, o tai – tik vienu mažiau nei per ankstesnes devynias akistatas. Čempionų puolimo mašina įsibėgėjo ir ją sustabdyti bus labai sunku.

„Stumbro“ žaidėjai dvikovos pabaigoje patampė nervus „Trakams“ ir įrodė, jog šios komandos puolimas yra tikrai pavojingas. Artūras Rimkevičius jau pradeda minti rezultatyviausiems čempionato žaidėjams ant kulnų, o pagreitį įgavusiam puolėjui taip pat neblogai talkina ir komandos draugai. Visgi atkarpomis kauniečių veiksmai gynyboje atrodo itin chaotiškai, o „Žalgiris“ grubiomis klaidomis tikrai pasinaudos.

„Stumbrui“ derėtų prisiminti akistatą su  Marijampolės „Sūduva“ ir laikytis panaš
aus žaidimo plano: kantriai gintis ir laukti savo šanso kontratakose.  
Kauno „Spyris“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 19 dieną 20 val. Kaunas, S.Dariaus ir S.Girėno stadionas.

Antrame kėlinyje palūžę ir įvarčių krušos sulaukę kauniečiai kovos su kita LFF taurės finalininke. Priešingai nei su čempionais, šioje akistatoje Laimio Bičkausko treniruojama ekipa gali tikėtis teigiamo rezultato, kadangi jų kelyje – pastaruoju metu sunkiai įvarčius mušantis „Atlantas“.
 
Kiek netikėtai penktoje vietoje įsitaisę „Spyrio“ futbolininkai ir antrame „SMScredit.lt A lygos“ mače sugebėjo kurį laiką patikimai gintis nuo žalgiriečių atakų. Visgi dvikovos pabaigoje kauniečiams pritrūko jėgų ir tikėjimo. Laikonosios sostinės ekipa pastaruoju metu demonstruoja neblogą žaidimą ir pergalės atveju gali netgi priartėti prie trečiąją–ketvirtąją vietą užimančių komandų.

„Atlantas“ per penkis paskutinius turus laimėjo tik kartą ir pastaruoju metu itin stringa puolime. „Žalgiris“ ir „Trakai“ yra atitrūkę jau keturiomis pergalėmis, tačiau atlantiečius turėtų džiuginti bent tai, jog Marijampolės klubas taip pat yra papuolęs į duobę. Nors šių rungtynių favoritai yra klaipėdiečiai, tačiau paskutinės Konstantino Sarsanijos treniruojamų futbolininkų rungtynės daro prielaidą, jog Kauno klubas tikrai gali pakovoti dėl taškų.