L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė dalyvavo 2 iš 4 šių metų pasaulio taurės etapų, abu juos laimėjo ir gerokai anksčiau užsitikrino teisę varžytis finale. Pasaulio taurės reitinge olimpinė čempionė surinko 120 taškų ir užėmė 6-ą vietą.

Pirma vieta reitinge džiaugiasi amerikietė Margaux Isaksen (161 taškas), antra yra lenkė Oktawia Nowacka (130), o trečioje pozicijoje - rusė Ana Buriak (125). Tačiau visos Lietuvos atstovę aplenkusios sportininkės dalyvavo bent 3 etapuose.

G. Venčkauskaitė per 3 etapus surinko 75 taškus ir užėmė 26-ą vietą.

Kelialapius į pasaulio taurės finalą pelnė 36 geriausios sportininkės, tačiau finale gali dalyvauti daugiausia trys vienos šalies atstovės.

Kitų Lietuvos atstovių vietos: Karola Gužauskaitė liko 51-a (34), Emilija Serapinaitė - 59-a (29), Lina Batulevičiūtė - 60-a (28), o Ieva Serapinaitė - 85-a (9).

Iš viso jėgas pasaulio taurės etapuose išbandė 166 sportininkės.

Vyrų varžybų finale šį kartą, deja, neturėsime nė vieno Lietuvos atstovo. Justinas Kinderis per 3 etapus surinko 54 taškus ir liko 40-oje vietoje. Dovydas Vaivada surinko 30 taškų ir užėmė 60-ą vietą, o Lukas Kontrimavičius (1 taškas) - pasidalino 126-190 vietas.

Pasaulio taurės finalas birželio 11-14 dienomis vyks Baltarusijos sostinėje Minske. Birželio 11-ą vyks mišrių estafečių varžybos, birželio 13-ą vyrų, o birželio 14-ą - moterų.

Pasaulio taurės finale bus kovojama ne tik dėl čempionų titulų, bet ir dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes!

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija kviečia sporto gerbėjus vykti į Minską, pamatyti elitines varžybas savo akimis ir palaikyti dėl olimpinio kelialapio kovojančias mūsų sportininkes!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją