Šeštadienį vyko suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybos, kuriose į finalą pateko net trys Lietuvos šokėjų poros. Nugalėtojais tapo Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas” – KCSM), bronzos medalius laimėjo Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Kauno „Sūkurys” – Gargždų „Rolina”), o ketvirtą vietą užėmė Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė (Vilniaus „Dileksa”).

Antrą vietą šioje grupėje laimėjo estai Madis Abelis ir Aleksandra Galkina. Finale taip pat varžėsi poros iš Latvijos ir Lenkijos. Varžybose dalyvavo 50 porų.

Tą pačią dieną vyko ir jaunimo standartinių šokių grupės varžybos, kuriose Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė (Gargždų „Rolina”) laimėjo sidabro medalius, o Karolis Michalas Tomeckis ir Austėja Bliujūtė (Kauno „Sūkurys”) užėmė trečią vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo Mateuszas Brzozowskis ir Justyna Mozdzonek iš Lenkijos. Finale šoko ir poros iš Moldovos, Rusijos bei Estijos. Grupėje varžėsi 50 porų.

Sekmadienį vykusiose suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių varžybose geriausiai iš Lietuvos atstovų pasirodė Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto” – VSC) – jiems finale atiteko ketvirta vieta.

Varžybų nugalėtojais tapo estai Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmannova, antrą vietą užėmė Romanas Gerbey ir Martina Plohl, atstovaujantys Ukrainai, o bronzos medalius laimėjo Maximas Stepanovas ir Ksenya Rybina iš Vokietijos. Finale taip pat varžėsi Italijos ir Rusijos šokėjų poros. Varžybose dalyvavo 50 porų.

Sekmadienį vyko ir jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupės varžybos, kuriose į finalą pateko net keturios Lietuvos šokėjų poros. Grupės nugalėtojais tapo E. Degutis ir A. Šeškaitė, bronzos medalius laimėjo Edvinas Ringys ir Aistė Survilaitė (Klaipėdos „Žuvėdra” – Tauragės „Spindulys”), ketvirtą vietą užėmė Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno „Santaka”), o šešta vieta atiteko Davidui Andreas Schoenianui ir Justinai Spaičytei (Vilniaus „Ratuto” - VSC).

Šios grupės vicečempionais tapo rusai Mikhailas Kolosovas ir Varvara Stradina. Finale šoko dar viena pora iš Moldovos. Grupėje varžėsi 44 poros.

Puikius rezultatus varžybose demonstravo ir jaunių grupių šokėjai, atstovaujantys Lietuvai.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupės finale varžėsi trys mūsų šalies šokėjų poros. Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas”) laimėjo aukso, Daniils Sitovs ir Skaistė Svajonė Jazilionytė (Klaipėdos „Žuvėdra”) bronzos medalius, o Bertoldas Čepulis ir Indrė Šverčiauskaitė (Vilniaus „Ratuto”) užėmė šeštą vietą.

Antra vieta atiteko Latvijos atstovams Leonardui Petkeviciui ir Polinai Cepylovai. Grupėje varžėsi 37 poros.

Jaunių II standartinių šokių grupėje nugalėtojais dar kartą tapo K. Burneikis ir I. Šekaitė, sidabro medaliai atiteko Nedui Jonaičiui ir Smiltei Paldauskaitei (Kauno „Kaspinas”), ketvirtą vietą užėmė Gedvinas Meškauskas ir Beatričė Malinauskaitė (Kauno „Sūkurys”), o penkta vieta atiteko Vakariui Apviniui ir Ugnei Bliujūtei (Kauno „Sūkurys”).

Bronzos medalius šioje grupėje laimėjo Richards Steinfelds ir Laura Bernate iš Latvijos. Grupėje varžėsi 30 porų.

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje Augustinas Trinkus ir Neringa Paškevičiūtė (Vilniaus „Vijūnas”) užėmė trečią vietą.

Nugalėtojais tapo Estijos atstovai Leho Holm ir Marleen Lutter, o antra vieta atiteko Nikitai Toms ir Lindai Aboltinai iš Latvijos. Grupėje varžėsi 22 poros.

Jaunių I standartinių šokių grupėje vicečempionais tapo Laurynas Makarovas ir Gabija Marčiulaitytė (Vilniaus „Juventos”).

Grupėje ir vėl geriausiai pasirodė estai L. Holm ir M. Lutter, o trečią vietą užėmė Ruudis Veidemanas ir Elika Zohhova, taip pat iš Estijos. Varžybose dalyvavo 20 porų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)