Po nulinių lygiųjų išvykoje taurės savininkas „Real“ klubas jau savo aikštėje priėmė praėjusių metų šio turnyro finalininkus Madrido „Atletico“ (Ispanija) futbolininkus ir palaužė jų pasipriešinimą tik pačioje mačo pabaigoje, kai 88-ą minutę pergalingą įvartį pelnė Javieras Hernandezas - 1:0 (0:0). „Atletico“ ekipai stiprus psichologinis smūgis buvo Ardo Turano raudona kortelė, likus žaisti maždaug 14-ai minučių iki antro kėlinio pabaigos.

Tuo metu „Monaco“ (Prancūzija) ekipa namuose nesėkmingai bandė atsirevanšuoti už nesėkmę 0:1 (0:0) prieš savaitę Italijos čempionei Turino „Juventus“ komandai. Monake dvikova baigėsi taikiai be įvarčių 0:0, o tai buvo palanku svečiams.

Rezultatai:

Madrido „Real“*** 1 - 0 Madrido „Atletico“ (pirmas mačas - 0:0, galutinis - 1:0).

88' Javier Hernandez [1 - 0]

76' Arda Turan („Atletico“) - raudona kortelė

*** - pateko į pusfinalį

„Real“: Ikeras Casillasas, Raphaelis Varane'as, Sergio Ramosas, Fabio Coentrao (90+1' Alvaro Arbeloa), Danielis Carvajalis, Pepe, Toni Kroosas, Isco (90+3' Asieras Illarramendi), Jamesas Rodriguezas, Cristiano Ronaldo, Javieras Hernandezas (90+2' Jese).

„Atletico“: Janas Oblakas, Diego Godinas, Jesusas Gamezas, Juanfranas, Miranda, Tiago (86' Jose Maria Gimenezas), Koke, Arda Turanas, Saulis Niguezas (46' Gabi), Antoine'as Griezmannas (65' Raulis Garcia), Mario Mandžukičius.

Rungtynių eiga:

Madridiečių gretose nebuvo svarbaus žaidėjo Karimo Benzema. Kamuolį nuo pat mačo pradžios kontroliavo „Real“ futbolininkai. „Karališkajam“ klubui priklausė iniciatyva, bet pavojingų momentų per pirmas 10 min. nebuvo - 0:0. 12-ą ir 14-ą min. pavojingai smūgiavo Javieras Hernandezas ir Cristiano Ronaldo. Meksikietis iš arti neišnaudojo geros progos, o portugalas nepataikė į vartus iš toli. Vyko toks akademiškas futbolas, buvo bijoma rizikuoti. 26-ą min. šalia baudos aikštelės buvo pargriautas C. Ronaldo. Jameso Rodriguezo baudos smūgis - virš vartų.

29-ą ir 31-ą min. smagiais smūgiais į vartus apsikeitė Jesusas Gamezas ir J. Rodriguezas. Aikštės šeimininkai kėlė net tris kampinius iš eilės, bet didelio pavojaus nesukūrė. „Atletico“ ekipa priešininkų atakas dažnai stabdė pražangomis. 44-ą min. C. Ronaldo buvo išvestas į baudos aikštelę, bet jo smūgį atrėmė vartininkas. Po pirmų 45 min. lygu - 0:0.

49-ą min. J. Hernandezas turėjo puikią progą įvarčiui, bet iš arti nepataikė į vartus. Vėliau „Real“ futbolininkai kelioms minutėms tiesiog „uždarė“ varžovus prie jų baudos aikštelės. 59-ą ir 62-ą min. neblogas progas turėjo Raphaelis Varane'as ir Sergio Ramosas.

70-ą min. pavojingomis atakomis prie abiejų vartų apsikeitė Koke ir C. Ronaldo. Aistros kaito aikštėje. 76-ą min. „Atletico“ žaidėjas Arda Turanas buvo nubaustas raudona kortele. 80-ą min. J. Hernandezas vėl turėjo šimtaprocentę progą, bet ir vėl nepataikė į vartus. „Real“ futbolininkai skubėjo, o jų priešininkai tempė laiką iki pratęsimo ar net 11 metrų baudinių serijos. 88-ą min. „Real“ klubas įmušė įvartį. Po puikaus J. Rodriguezo ir C. Ronaldo derinio „sienelė“ ir tikslaus portugalo perdavimo pasižymėjo J. Hernandezas - 1:0. Tai buvo pirmas meksikiečio įvartis Čempionų lygoje po 895 dienų pertraukos.

Teisėjas antrą kėlinį pratęsė 5 min. „Real“ šventė sunkią pergalę 1:0 ir išplėšė kelialapį į pusfinalį.

„Monaco“ 0 - 0 Turino „Juventus“*** (pirmas mačas - 0:1, galutinis - 0:1).

*** - pateko į pusfinalį

„Monaco“: Danijelis Subašičius, Fabinho, Lavyinas Kurzawa, Aymenas Abdennouras, Andrea Raggi, Joao Moutinho, Geoffrey Kondogbia, Jeremy Toulalanas (46' Dimitaras Berbatovas), Bernardo Silva, Yannickas Ferreira-Carrasco (87' Matheusas Carvalho), Anthony Martialas (76' Valere Germainas).

„Juventus“ Gianluigi Buffonas, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Arturo Vidalis (77' Roberto Pereyra), Stephanas Lichtsteineris, Patrice'as Evra (90' Simone Padoinas), Alvaro Morata (69' Fernando Llorente), Carlosas Tevezas.

Rungtynių eiga:

Jau 1-ą min. Giorgio Chiellini („Juventus“) gavo geltoną kortelę už sąmoningą žaidimą ranka. Monakiečiai iš karto metėsi į priekį. 6-ą min. Geoffrey Kondogbia pavojingai smūgiavo, bet kamuolys praskriejo šalia vartų. Netrukus, 15-ą min., po Bernardo Silva skersavimo „Juventus“ gynėjas Andrea Barzagli vos nenukreipė kamuolio į savo vartus. Svečiai iš Turino patikimai gynėsi ir bandė kontratakuoti. „Juventus“ futbolininkai dažniau nei patys žaidė, nei leido žaisti varžovams. 20-ą min. į vartų plotą pataikė tas pats G. Kondogbia. Netrukus puolime įsidrąsino ir italai. 35-ą min. susidūręs su dviem varžovais italų baudos aikštelėje nugriuvo G. Kondogbia, bet teisėjas baudinio neįžvelgė. 43-ią min. „Juventus“ ekipa surengė kontrataką, bet su smūgiu sudelsė. 44-ą min. Carlozas Tevezas smūgiavo šalia vartų. Po pirmo kėlinio buvo lygu - 0:0.

49-ą min. po „Juventus“ vartininko Gianluigi Buffono klaidos kamuolį nuo vartų linijos išmušė Patryce'as Evra. 54-ą min. vėl kilo „gaisras“ prie svečių vartų. „Monaco“ klubas surengė 6-7 minučių priešininkų vartų šturmą, bet jis įvarčiu nesibaigė. Vėliau futbolas išsilygino. 90-ą min. kamuolys po Andrea Pirlo smūgio pataikė į šeimininkų vartų virpsto ir skersinio sandūrą.

Po permainingos kovos rungtynės baigėsi taikiai 0:0, o tai lėmė bendrą pergalę 1:0 patikimą gynybą pademonstravusiam „Juventus“ klubui. Turiniečiai pateko į Čempionų lygos pusfinalį.

Bavarai ir katalonai sulaukė varžovų pusfinalyje

Antradienį vietas pusfinalyje užsitikrino Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) ir „Barcelona“ (Ispanija) komandos. „Bayern“ futbolininkai namuose net 6:1 (5:0) sutriuškino „Porto“ (Portugalija) ekipą ir su kaupu atsirevanšavo už nesėkmę svečiuose 1:3 (1:2) prieš savaitę.

Tuo metu „Barcelona“ savo aikštėje 2:0 (2:0) antrąsyk nugalėjo „Paris St Germain“ (Prancūzija) klubą, o pirmas rungtynes išvykoje katalonai buvo laimėję 3:1 (1:0).

Pusfinalių burtai vyks balandžio 24 d. (penktadienį) Nijone (Šveicarija).

2014-2015 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės šių metų birželio 6-ą dieną Berlyno (Vokietija) olimpiniame stadione.