Pagal muaitai ir K1 taisykles kovojantys perspektyviausi Lietuvos sportininkai ir svečiai iš užsienio stebino kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu.

Pirmoje kovoje (pagal K-1 taisykles) susirungė Vilniaus sporto klubo „Sparta Gym“ auklėtinis Laurynas Sriubiškis ir Marijampolės „Remerio“ sportininkas Lukas Grigaitis. Pergalę teisėjų sprendimų šioje dvikovoje išplėšė L. Sriubiškis.

Antroje vakaro dvikovoje teisėjai pergalę turėjo atiduoti Marijampolės klubo „Remeris“ auklėtiniui Rokui Varankai, į ringą stojusiam prieš kauniečių palaikomą „Titano“ kovotoją Lauryną Čižinauską.

Įsibėgėjus vakaro kovoms, Kauno „Titano“ kovotojas Mantas Žaromskis nukautavo Utenos „Impuls“ atstovą Marių Mineiką, taip sukeldamas tikrą emocijų bangą visoje arenoje.

Gindamas sporto klubo „Titanas“ garbę, kaunietis Mindaugas Narauskas, nuskynė laurus prieš Trakų klubo „Mustangas“ atstovą Karolį Bują, pasiųsdamas priešininką į nokautą. M. Narauskas yra nuolatinis turnyro dalyvis, kuris pergales skina nokautais.

Sekdamas kolegos pavyzdžiu, kitas „Titano“ atstovas, vienas iš spaudoje dažnai minimų brolių dvynių Aurimas Saulis, išplėšė dar vieną pergalę, teisėjų sprendimu laimėjęs prieš Panevėžio „Kovos akademijos“ atstovą Vytautą Masioką.

Pagal muaitai taisykles susigrūmus klaipėdiečiui sporto klubo „Muaythai Imperija“ sportininkui Dovydui Pileniui ir Trakų „Mustango“ atstovui Andriui Kasovskiui, pergalę teisėjų sprendimu iškovojo trakietis.

Septintoje vakaro dvikovoje pasirodė antras brolis dvynys Aidas Saulis, atstovaujantis „Titano“ klubui. A. Saulis surėmė pirštines su Kauno „K-1 kario“ atstovu Žydrūnu Juodžiu. Kova kaustė dėmesį, nes abu priešininkai tikrai buvo lygiaverčiai. Sekdamas brolio pavyzdžiu, pergalę, priešininkui atsisakius tęsti kovą, išplėšė Aidas.

Dar vienoje ilgai lauktoje dvikovoje Kauno klubo „Titanas“ atstovas Jonas Valančius, per pirmas sekundes pasiuntė priešininką į nokdauną ir alytiškio Gyčio Trukanavičiaus, atstovaujančio sporto klubui „Du vilkai“ sekundantams atsisakius toliau tęsti kovą, pergalės skonį pajuto kaunietis.

Daugiausiai diskusijų sukėlė ir labiausiai laukiamos buvo tarptautinės kovos, kuriuose vieni perspektyviausių Lietuvos atstovų, Kauno „Titano“ sporto klubo nariai surėmė pirštines su garsiais Baltarusijos ir Latvijos profesionalais.

Vakaro tarptautinėje superdvikovoje į ringą įžengė Lietuvos atstovas Mantas Stankis ir Baltarusijos čempionas ir „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas. Lietuvos atstovui namų sienos ir gausios publikos ovacijos ir paraginimo šūksniai - nepadėjo. Baltarusijos profesionalas nokautu iškovojo nugalėtojo taurę.

Turnyrą vainikavo paskutinė, supersunkiasvorių dvikova. Joje pirštines surėmė „K-1 World“ ir „Heroes“ turnyrų nugalėtojas, liaudyje „Guminiu meškučiu“ vadinamas Martynas Knyzelis ir Latvijos sunkiasvoris Janis Ginteras. Dvikova tikra to žodžio prasme stingdė kraują. Tačiau priešininko ūgis ir patirtis neišgąsdino Lietuvos atstovo ir lietuvis aiškia persvara įrodė priešininkui savo pranašumą, taip apgindamas Lietuvos garbę.

Kraują stingdančias kovas stebėjo, nugalėtojus apdovanojo ir sveikino žymūs Lietuvos sporto, verslo ir teisės atstovai. Renginio organizatoriai dėkojo rėmėjams, be kurių šie turnyrai įvykę nebūtų, žaviosioms Kauno „Žalgirio“ šokėjoms, pranešusioms apie kiekvieną raundą ir net sukėlusioms tikrą šou dvikovų ringe ir, žinoma, ištikimiems žiūrovams, atėjusiems pažiūrėti turnyro.

„Smagu stebėti ne tik kraują stingdančias kovas, tačiau ir susižavėjimo kupiną publiką, palaikančią savo atstovus, sergančią už numylėtus sportininkus ir įsitraukiančią į dvikovų menų karštinę“, – renginio įspūdžiais dalinosi Lietuvos muaitai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)