Po patogaus skrydžio į Eindhoveną rinktinė atvyko po vidurdienio, o nesklandumai prasidėjo vos atvykus į viešbutį. Čempionato organizatoriai dar prieš atvykstant paprašė apgyvendinimo duomenų, tačiau atvykus į viešbutį teko palaukti, kol komanda bus apgyvendinta.

Dar didesnė staigmena laukė Eindhoveno „Ijssportccentrum“ arenoje. Lietuvos rinktinė gavo tokią rūbinę, kurią kažin ar galima būtų pasiūlyti bet kuriai Lietuvos mėgėjiškai ledo ritulio komandai. Nors pieš čempionatą visos detalės, komandų rūbinės ir kiti niuansai aptariami detaliai, lietuviai kažkodėl buvo nugrūsti į kitą rūbinę, nei buvo numatyta.

„Galvojau, jog juokinga rengtis „Siemens“ arenos rūbinėje, kuri pritaikyta krepšininkams. Dabar savo pokštus atsiimu, Vilniuje buvo rojus palyginus su tuo, ką radome čia“, - pamatęs rūbinę sakė puolėjas Paulius Gintautas.

Be to pretenzijas pradėjo reikšti vairuotojas, kuris baigė darbą ir buvo priverstas laukti arenoje įsikuriančios rinktinės.

Tai tik dalis smulkių nesklandumų, kuriuos patyrė lietuviai Eindhovene pirmąją dieną. Tiesa, tai nė kiek nepaveikė geros ledo ritulininkų nuotaikos, dalis kurių Eindhovene lankosi ne pirmą kartą. Žaidėjai prisiminė krūvą smagių istorijų iš jaunystės ledo ritulio turnyrų Olandijoje.

Nevalingai pirmąją dieną Eindhovene viską lygini su praėjusių metų čempionatu. O jis, kaip žinia, vyko Vilniuje. Tenka pripažinti, jog po lietuvių renginio, šiame divizione, ko gero, dar negreitai pamatysime tokią ledo ritulio šventę, kokia vyko Lietuvoje.

Oficialus Nyderlandų ledo ritulio federacijos būstas, „Ijssportcentrum“ ledo ritulio kompleksas, galėtų lygintis nebent su Elektrėnų ledo rūmais. Elektrėniškių rekonstruoti ledo rūmai daugeliu komponentų pranašesni, nei Eindhoveno. Ir net žiūrovų vietų daugiau - Eindhovene jų tėra 1700.

Tiesa, „Van der Valk“ viešbutis, kur apsigyveno visos čempionate žaidžiančios rinktinės, kvėpėte kvepia sportu. Pro viešbučio langą - pasakiškas vaizdas į 11 futbolo aikščių.

Šalia ir kelios žolės riedulio aikštės, kuriose auga šios sporto šakos žvaigždės. Dar tolėliau ir kelių tūkstančių vietų futbolo stadionas, plaukimo baseinas, žirgynas, gimnastikos salės. Žodžiu, sportas ir vien tik sportas, kurį Nyderlandų piliečiai itin myli.

Sekmadienį lietuvių komandos laukė vakarinė treniruotė. Pirmose pasaulio čempionato rungtynėse pirmadienį lietuviai susitiks su Nyderlandų komanda. Į šį mačą visi 1700 bilietų jau parduoti.

Lietuvos jaunių rinktinė turėjo pripažinti Italijos ekipos pranašumą

Sekmadienį Maribore (Slovėnijoje) prasidėjo pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras, kuriame dėl medalių kovoja ir Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė.

Lietuvos ledo ritulininkai pirmose rungtynėse po atkaklios kovos 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) nusileido Italijos ekipai. Tai buvo pirmasis Lietuvos ir Italijos 18-mečių susitikimas istorijoje.

Pasaulio čempionato I diviziono B grupėje be Lietuvos ir Italijos rinktinių taip pat dalyvauja Austrija, Japonija, Slovėnija ir Ukraina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)