Dar vieną bronzos medalį ji iškovojo pasaulio taurės etape, tik tą kartą 1500 m trasoje, o žiemos sporto universiadoje pasidabino ir trečiąja bronza, iškovota 500 m distancijoje.

Nuo praėjusių metų A. Sereikaitė treniruojasi Vokietijoje, čia ji sugrįš ruoštis ir naujam sezonui. Lietuvoje ilgai neužsibus – pasirengimas prasidės jau balandžio pabaigoje.

– Šis sezonas tau – istorinis. Kaip pati jį vertini ir ar įvykdei visus tikslus?, – paklausėme A. Sereikaitės.

– Šį sezoną vertinu labai gerai, jaučiu, kad tobulėju su kiekvienais metais ir dėl to esu labai patenkinta. Nebuvau nusistačiusi kažkokių labai didelių tikslų šiame sezone, nes tai poolimpiniai metai.

– Kuris laimėjimas svarbiausias?

– Tikriausiai Europos čempionato bronza.

– Kaip manai, kas lėmė šiuos rezultatus?

– Viskas susidėjo į vieną – tai metai po olimpinių žaidynių, keičiasi varžovai, o ir pati pradėjau labai anksti treniruotis. Iki pirmojo starto treniravausi virš pusės metų. Naujos treniruotės, nauja vieta – Vokietija, viskas nauja. Pokyčiai išėjo į gerą.

– Kaip vertini naują treniruočių vietą?

– Jau susigyvenau su komanda, neturiu nusiskundimų ir esu labai patenkinta.

– Ar gali tobulėti su kolegėmis?

– Taip, jos lygiavertės man. Turime jauną komandą, kuri labai greitai tobulėja. Viskas kaip turi būti.

– Sakei, kad labiausiai patinka 500 m nuotolis, bet medalius iškovojai visose distancijose.

– 500 m distancija yra mano mėgstamiausia, bet žinau, kad esu pajėgi visose rungtyse. Tiesiog reikalinga reikiama taktika, reikiamu metu.

– Šis sezonas gal įkvėpė tikėti dar didesnėmis svajonėmis?

– Žinote, kaip būna – kai kas nors laimi medalį ir tu galvoji, kad pats to niekada nepadarysi. Vėliau kai laimi, atrodo, medalis kaip medalis ir reikia toliau judėti. Dabar jau yra aukštesni planai, noriu išsilaikyti aukštame lygyje ir jame kovoti.

– Prieš metus sakei, kad turėjai svajonę išsilaikyti teises. Ar pavyko?

– Taip, išsilaikiau, vairuoju „Hyundai i30“. Kelyje jaučiuosi gerai.

– Dažnai aplankai Lietuvą ir ką spėji nuveikti?

– Grįžtu tik po sezono. Atsipalaiduosiu, susitiksiu su draugais, toliau turėsiu treniruotis, o tada vėl grįšiu į Vokietiją. Balandžio pabaigoje jau prasideda pasiruošimas naujam sezonui.