Varžybų išvakarėse treneris Olegas Antoščenkovas pažymėjo Juliaus aštrumą atakuojant. Būtent nepaliaujamos atakos pirmame kėlinuke leido susikrauti trijų taškų persvarą. Vieną tašką teisėjai skyrė Juliui už aktyvumą, o dar su balus buvęs joniškietis uždirbo nubloškęs varžovą į parterį prie kilimo krašto. Antrame kėlinuke Julius įvykdė programą maksimum, buvo atidus, paaukojo du taškus varžovui, tačiau neišbarstė įgyto pranašumo.

Kitas Juliaus varžovas graikų-romėnų imtynių turnyre buvo Jonas Plato iš Švedijos. Sėkmės atveju J. Matuzevičiaus varžovu pusfinalyje būtų armėno Sargiso Kačariano ir baltarusio Radiko Kulijevo poros nugalėtojas.

Tačiau viltys kautis dėl išėjimo į finalą dužo ketvirtą imties su švedu J. Plato minutę. Nuo pirmų sekundžių pirmavę lietuvis, esant rezultatui 5:4, įėjo į varžovo pasiūlytą kryžminį sukibimą ir pamėgino atlikti metimą per save. Tačiau Juliaus metimui pritrūko galingumo, varžovas nukrito ant šono, spėjo racionaliai surinkti savo kūną ir pridengė lietuvį. Belieka tikėtis, kad švedas nugalės armėną Sargisą Kačarianą ir suteiks Juliui šansą kovoti dėl bronzos paguodos turnyre.

Tačiau pusfinalyje armėnas nebuvo labdaringas ir nedalino švedui taškų. Pats spurtavęs pirmame kėlinyje, S. Kačarianas išlaikė solidų pranašumą, laimėjo kovą ir J. Matuzevičiui, užėmusiam galutinę aštuntą vietą, nepasiūlė nieko kito, kaip tik ruoštis kitiems turnyrams.

V. Laurinaitis baigė pasirodymą jau po pirmos kovos

Vilius Laurinaitis jau pirmoje Europos U23 čempionato graikų-romėnų imtynių turnyro kovoje rezultatu 3:6 nusileido Norvegijos rinktinės lyderiui Hamletui Nielsenui.

Rezultatas kiekvieną akimirką galėjo pakrypti į bet kurią pusę, tačiau šį sykį sėkmė lydėjo Norvegijos atstovą.

Aktyviau pradėjęs kovą, Vilius jau pirmą minutę pirmavo rezultatu 1:0. Vėliau pats išžengė iš kilimo ir prarado tašką, kurį netrukus atsilošė (2:1). Vilius nuolatos ieškojo silpnas vietas, mėgino mesti varžovą per petį, tačiau veiksmas prie kilimo krašto įstrigo, o norvegas atsidūrė viršuje. Kėlinukas baigėsi rezultatu 2:3.

Antroje kovos dalyje varžovai gavo po įspėjimą (3:4). Likus 10 sekundžių Vilius surizikavo, puolė į ataką, tačiau „prasmigo“ ir padovanojo dar du taškus į kitą etapą patekusiam H. Nielsenui.

Antrame ketvirtfinalio kėlinuke H. Nielseną tikrąja to žodžio prasme užstumdė turkas Fatihas Baskoy. Turko pergalė palaidojo Viliaus viltis kovoti paguodoje.

Galutinėje įskaitoje V. Laurinaitis liko dešimtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)