Du įvarčius marijampoliečiams pelnė Tomas Radzinevičius, vieną įmušė Karolis Chvedukas.

Antro kėlinio pradžioje klaipėdiečiui Deividui Lukošiui buvo pavykę rezultatą išlyginti (1:1). Svečiai iš uostamiesčio patyrė ketvirtą nesėkmę šiame čempionate ir turnyro lentelėje lieka aštunti.

Rezultatas:

Marijampolės „Sūduva“ 3 - 1 „Klaipėdos granitas“

14' Tomas Radzinevičius [1 - 0]
48' Deividas Lukošius [1 - 1]
70' Tomas Radzinevičius [2 - 1]
73' Karolis Chvedukas [3 - 1]

Turnyro lentelė:


1.Vilniaus algiris440 08:212
2.Marijampols Sduva531 19:410
3.Trak Trakai531 111:810
4.Klaipdos Atlantas430 112:39
5.Pakruojo Kruoja522 18:68
6.Kauno Stumbras420 28:76
7.Kauno Spyris420 25:76
8.Klaipėdos granitas510 43:103
9.Utenos Utenis501 43:111
10.iauli iauliai501 46:151

Rungynių eiga

Pirmą pergalę savų žiūrovų akivaizdoje iškovojo Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai, kurie penktame „SMScredit.lt A lygos“ ture 3:1 (1:0) palaužė „Klaipėdos granito“ ekipos pasipriešinimą. Suvalkijos komanda iškovojo trečią pergalę ir nutraukė dviejų nelaimėtų rungtynių seriją.
Šeimininkai ryžtingai pradėjo rungtynes ir akivaizdžiai perėmė kamuolio kontrolę. Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniams kartais pavykdavo surengti pavienes atakas, tačiau iš tolimų smūgių ir standartinių padėčių naudos išpešti nepavyko.

Vis dėlto 15 minutę gana patikimai besigynę svečiai privalėjo traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Ant vejos atsidūrė Jegoras Potapovas, tačiau žaidimas buvo tęsiamas toliau. Marko Živkovičius perdavė kamuolį iš dešinio krašto, o visiškai laisvas Tomas Radzinevičius be vargo atliko puolėjui įprastą užduotį. Baudos aikštelės viduryje atsivėrė plyšys, kurio niekas nespėjo pasaugoti.

Netrukus aktyviai rungtyniavęs serbas pasižymėjo ir iš neigiamos pusės. M. Živkovičius šiurkščiai prasižengė prieš Mindaugą Strauką, kuris buvo išneštas iš aikštės ir netrukus pakeistas.

Sūduviečiai rezgė pavojingas atakas dešiniu kraštu, o jų smaigalyje atsidurdavo ne tik T. Radzinevičius. Būtent po savalaikio puolėjo perdavimo Karolis Chvedukas smūgiavo galva, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į Tadą Simaitį. Vartininkas antru bandymu susitvarkė ir išgelbėjo komandą nuo antro įvarčio.

Netrukus apie save priminė Marius Papšys. Dešiniame krašte rungtyniavęs saugas suklaidino varžovą, bet futbolininko iš 18 metrų smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į Džiugą Bartkų.

Visgi po pertraukos svečiams pavyko kiek netikėtai smogti aikštėje dominavusiems marijampoliečiams. Baudos aikštelėje kamuolys palankiai atšoko Deividui Lukošiui, kuriam 48 minutę beliko tik pataikyti į tuščius vartus.

Aleksandras Veselinovičius ėmėsi permainų ir gana greitai į kovą metė buvusį „Klaipėdos granito“ lyderį Ernestą Veliulį.

Po labai gražiai įžaisto kampinio progą turėjo šeimininkų gynėjas Maximiliano Ugge, tačiau italas iš dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.
Netrukus puikią galimybę nutildyti šeimininkų gerbėjus turėjo Karolis Laukžemis. Granitietis pabėgo nuo varžovo ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, smūgiavo tiesiai į D. Bartkų.

Neišnaudoję dėkingos situacijos svečiai buvo nubausti. Po dviejų puikių atakų skirtingais kraštais šeimininkams pavyko persverti ir įtvirtinti rezultatą. 70 minutę T. Radzinevičius atliko dublį, o 73-ią minutę – tiksliai vienu lietimu smūgiavo K. Chvedukas. Netrukus atakos smaigalyje atsidūrė tas pats Lietuvos rinktinės saugas, bet smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į T. Simaitį.

Savo progą turėjo ir K. Laukžemis, tačiau nuo kovingai žaidusio futbolininko atakos pavyko apsiginti vartininkui, o į pagalbą atskubėjęs gynėjas galutinai neutralizavo pavojų. Rungtynių pabaigoje „Sūduvos“ žaidėjai neskubėjo, o klaipėdiečiams varžovų vartų šturmo surengti nepavyko. 

„Sūduva“: D.Bartkus, M.Kovačevičius, N.Prebiračevičius (42 min. I.Cyvilko), M.Ugge, M.Živkovičius, P.Kiselevskis (50 min. E.Veliulis), V.Baranovskis (85 min. A.Brokas), K.Chvedukas, V.Šilėnas, M.Šoblinskas, T.Radzinevičius.

„Klaipėdos granitas“: T. Simaitis, R. Borusas, K. Gnedojus, J. Potapovas, R. Urbelis, G. Kruša (85 min. A. Kurbangalijevas), K. Laukžemis (82 min. L. Rimkus), M. Papšys, M. Strauka (25 min. A. Jerošenka), T. Vitukynas, D. Lukošius.

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrejus Paniukovas („Atlantas“) – 10, Tomas Radzinevičius („Sūduva“) – 6, Elivelto („Žalgiris“), Artūras Rimkevičius („Stumbras“) ir D. Aršakianas („Trakai“) – po 4 įvarčius.