Finale dėl nugalėtojų vardo susigrūmė praėjusių metų čempionė Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) ir Kauno „Baltų ainių“ komanda. Po itin kietos ir atkaklios kovos rezultatu 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) pergalę šventė ir aukso medalius iškovojo Rusijos ekipa.

Nuo pat rungtynių pradžios „Baltų ainiai“ parodė, kad nesileis stumdomi ir kovos tik dėl pergalės. Fantastiškai rungtynes pradėjo kauniečių vartininkas Lukas Jakšys, kuris neutralizavo visus varžovų bandymus įmušti įvartį.

Itin grubiose rungtynėse netrūko susistumdymų, o ant ledo dažniausiai gulėdavo „Delovaja Rus“ ledo ritulininkai. Įpusėjus rungtynėms po vieno iš susistumdymų buvo nubausti Pavelas Fominychas ir Dovydas Streckis.
Tik šiems žaidėjams vėl iščiuožus į aikštelę „Baltų ainiai“ neteko Remigijaus Guogos, kuris už nesportišką elgesį buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis. Kietą gynybą propagavę „Baltų ainiai“ netrukus neteko dar kelių žaidėjų, o vienu metu ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdėjo net keturi Kauno klubo atstovai.

Nors „Baltų ainiai“ puikiai gynėsi mažumoje, o vartininkas L.Jakšys sugaudavo kiekvieną varžovų smūgį, tačiau likus žaisti mažiau nei minutę iki kėlinio pabaigos Konstantinas Isajevas pirmą kartą įveikė L.Jakšio gynybą ir išvedė „Delovaja Rus“ ekipą į priekį – 1:0. Paskutinę kėlinio sekundę Jurijus Aleksejevas dar kartą nuginklavo „Baltų ainių“ vartininką, o kėlinys baigėsi rusų komandos naudai 2:0.

Antrame kėlinyje įtampa nemažėjo, o kova pasidarė tik dar aršesnė. Jau 13-ąją kėlinio sekundę skaudžiai su varžovu susidūręs Pavelas Fominychas tik komandos draugų padedamas atsikėlė nuo ledo ir nučiuožė ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Puikų žaidimą toliau tęsė „Baltų ainių“ vartininkas L. Jakšys, kuris kiekvieną varžovų mėginimą pelnyti įvartį padarydavo nesėkmingą. Gerą progą pelnyti pirmą įvartį „Baltų ainiai“ turėjo įpusėjus antram kėliniui, tačiau ritulys vis nerasdavo kelio į „Delovaja Rus“ vartus. Tačiau vienuoliktą kėlinio minutę Dovydas Streckis pagaliau nuginklavo varžovų vartininką Michailą Kolioglovą ir sumažino kauniečių atsilikimą iki vieno – 1:2.

Išlyginti rezultatą „Baltų ainiai“ galėjo jau netrukus, tačiau žaisdami keturi prieš tris nesurado būdų pelnyti įvartį. Antrojo kėlinio pabaigoje žaidžiant mažumoje ir kovojant dėl ritulio „Baltų ainių“ zonoje staigų ir tikslų smūgį atliko Jurijus Aleksejevas, kuris grąžino „Delovaja Rus“ komandai dviejų įvarčių persvarą – 3:1. Per antrą kėlinį „Baltų ainių“ ledo ritulininkai baudos minutėmis buvo nubausti penkis kartus, o „Delovaja Rus“ – keturis.

Trečio kėlinio pradžioje po nesėkmingos „Delovaja Rus“ atakos puikią progą turėjo Aurimas Gutauskas, tačiau vienas prieš vartininką atsidūręs puolėjas įvarčio neįmušė. Įpusėjus kėliniui Denisas Abramovas už smūgį į galvą užsidirbo 5+20 baudos minučių, o „Baltų ainiams“ atsirado puiki proga pasivyti varžovus. Nors kauniečiai turėjo dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą, tačiau nuginkluoti varžovų vartininko niekaip nepavyko. Negana to, grįžus vienam iš nubaustųjų „Delovaja Rus“ žaidėjų, K. Isajevas įmušė įvartį mažumoje ir padidino atotrūkį iki trijų – 4:1.

Netrukus Michailas Kolioglovas buvo nubaustas 2 baudos minutėmis, o „Baltų ainiai“ vėl žaidė daugumoje. Po A. Gutausko ir R. Guogos perdavimų įvartį įmušė Dovydas Streckis ir sumažino atsilikimą iki dviejų – 2:4. Ilgai džiaugtis „Baltų ainiams“ neteko – puikią ataką tryse surengę „Delovaja Rus“ ledo ritulininkai po Marselio Baikejevo smūgio susigrąžino trijų įvarčių persvarą ir po atkaklios ir kraujo pareikalavusios kovos šventė pergalę bei čempionų titulą.

Naudingiausiu finalo žaidėju „Baltų ainių“ gretose buvo pripažintas Dovydas Streckis, o „Delovaja Rus“ – Aleksejus Zubenka.

Viso finalinio ketverto geriausiu gynėju tapo „Juodupės“ žaidėjas Artūras Katulis, vartininku – „Baltų ainių“ vartų sargas Lukas Jakšys, puolėju – „Delovaja Rus“ ledo ritulininkas Konstantinas Isajevas, o geriausiu žaidėju – „Delovaja Rus“ narys Jurijus Aleksejevas.

NLRL čempionato bronza – „Juodupei“

Mažo miestelio didelė meilė ledo rituliui padėjo „Juodupės“ komandai net 7:2 (2:1, 2:1, 3:0) sutriuškinti Elektrėnų „Lokius-Poseidoną“ ir pirmą kartą istorijoje iškovoti bronzos medalius.

Pusfinalyje „Juodupė“ 0:6 neatsilaikė prieš „Delovąją Rus“ ekipą, o „Lokiai-Poseidonas“ 1:4 turėjo pripažinti Kauno „Baltų ainių“ pranašumą.

Su būgnais gausiai susirinkę „Juodupės“ komandos sirgaliai sukūrė tokią atmosferą, kad Elektrėnų ekipa turėjo jaustis lyg žaistų išvykoje.

Nuo pat pirmųjų minučių aktyvesni buvo „Juodupės“ ledo ritulininkai. Įpusėjus kėliniui po elektrėniečio Nicko Aubino klaidos aikštės viduryje į greitą ataką nuskubėjęs Rokas Bazys (8:05) atsidūrė vienas prieš vartininką ir įmušė pirmąjį įvartį bei išvedė „Juodupės“ komandą į priekį – 1:0.

Po keturių minučių Ernestas Trukšnys (12:00) gavo puikų perdavimą iš komandos draugo ir nuskubėjęs į greitą ataką suklaidino Gediminą Ramanauską ir nuginklavo varžovų vartininką Andrių Kaminską (2:0).

Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė Elektrėnų ekipa. Atsigavę po dviejų varžovų įvarčių elektrėniečiai sukūrė keletą pavojingų atakų, o iki kėlinio pabaigos likus žaisti dvi minutes Lukas Veželis po puikaus Artūro Visocko perdavimo įmušė įvartį į Donato Žukovo ginamus vartus ir sumažino elektrėniečių deficitą iki vieno – 1:2.

Antrame kėlinyje užvirė dar aršesnė kova, kurioje netrūko susistumdymų. Įpusėjus kėliniui puikų perdavimą per beveik visą aikštę gavęs Artūras Katulis (28:59) pasiuntė ritulį į vartus ir sugrąžino „Juodupei“ dviejų įvarčių pranašumą (3:1).

Netrukus Juodupės komanda ir sirgaliai dar kartą galėjo džiaugtis, tačiau neilgai – dar vienas įmuštas įvartis buvo neįskaitytas. Po šio epizodo Elektrėnų ekipa susitelkė, o Marius Lomakinas (30:41) tiksliu smūgiu nuginklavo D. Žukovą ir sumažino deficitą iki vieno – 2:3.

Vėliau rungtynėse netrūko pražangų – per keturias minutes elektrėniškiai gavo 6 baudos minutes, o „Juodupės“ komanda – dvi. Žaidžiant keturi prieš tris „Juodupės“ ledo ritulininkas Aleksandras Pavlovskis atliko tikslų smūgį ir įmušė ketvirtą „Juodupės“ komandos įvartį (4:2).

Trečiame kėlinyje po Aurelijaus Kriščiūno (44:25) ir Manto Sakaičio (49:16) įvarčių „Juodupės“ ekipos pranašumas padidėjo iki keturių įvarčių (6:2), o elektrėniškiai palūžo. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti mažiau nei penkias minutes už nesportišką elgesį 20 baudos minučių gavo elektrėniškis Marius Lomakinas, kuris aikštę paliko neišvydęs rungtynių pabaigos.

Beveik šimto sirgalių palaikomi „Juodupės“ ledo ritulininkai rungtynes baigė užtikrintai, o kėlinio pabaigoje dar vieną įvartį pelnė M. Sakaitis (58:58). Naudingiausiu žaidėju „Juodupės“ komandoje buvo pripažintas Rytis Vasiliauskas, o Elektrėnų komandoje – Rolandas Aliukonis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)