Varžybose nuolatos dalyvauja ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių sportininkai. Šiais metais planuojama sulaukti apie 300 dalyvių. Tarpusavyje varžysis ne tik alpinizmo ir kalnų technikos profesionalai, bet atskiruose pogrupiuose taip pat rungtyniaus šio sporto mėgėjai, jauniai ir jaunučiai. Pirmi startai planuojami šeštadienį 10 val.

Pirmą kartą šių varžybų istorijoje bus varžomasi ne tik specialiai parengtose trasose, kuriose vertinami dalyvių praktiniai techniniai įgūdžiai, bet taip pat dalyviai privalės pateikti savo teorines žinias apie sniego lavinų strategijas, gelbėjimo darbus, sprendimų priėmimą aukštuminio lipimo ar kitomis ekstremaliomis sąlygomis, kurių neįmanoma praktiškai išbandyti varžybose Lietuvoje.

Alpinizmo varžybos yra galimybė susiburti ir patyrusiems alpinistams, ir dar tik atrandantiems šį sportą, pasidalinti savo patirtimi ir naujienomis. Taip pat tai puikus būdas populiarinti alpinizmą ir kalnų keliones kaip sportą ir įdomų būdą aktyviai leisti savo laisvalaikį. Be to, tiek profesionalūs alpinistai, tiek mėgėjai Lietuvoje neturi galimybių nuolatos treniruotis kalnuose, todėl tenka savo įgūdžius tobulinti ant medžių, pastatų ar dirbtinai sukurtų laipiojimo sienų.

Beje, renginyje bus įdomu ne vien varžybų dalyviams – pasirūpinta smagiomis pramogomis ir apsilankiusiems žiūrovams. Drąsesni galės patys pabandyti įvairių alpinistinių triukų, instruktuojami specialiai šioms varžyboms sukurto personažo, o skautai visus norinčius mokys įvairių mazgų rišimo gudrybių. Taip pat bus siūloma specialių pramogų: lipimas alaus dėžėmis ar alpinistine sienele, norintieji galės išbandyti vaikščiojimą įtempta virve (ang. slackline).

„MONTIS MAGIA taurės“ alpinizmo varžybos rengiamos kasmet nuo 2005 metų. metų. Šiais metais prie šių varžybų organizavimo prisideda VšĮ „Sveikas miestas“, kuri rengia įvairius sporto renginius Vilniaus mieste ir svarbiausia - skatina vilniečius sportuoti bei aktyviai gyventi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją